BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAK Partili bakanlar Turkcell’i zıplattı ----

AK Partili bakanlar Turkcell’i zıplattı

AK Partili bakanlar Turkcell’i zıplattı
12 Mart 2013 - 11:56 www.finansgundem.com

Turcell’deki gece yarısı operasyonuyla hisseler güne başlarken yüzde kaç değer kazandı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Turkcell hisse senetleri Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) şirkete 3 bağımsız üye atamasının ardından önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2 oranında değer kazandı. SPK’nın, Turkcell’de ihtilaflı taraflardan 3 yönetim kurulu üyesini görevden alarak yerine Bezm-i Alem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça ve eski Kültür ve Turizme Bakanı Atilla Koç ile eski Enerji Bakanı Mehmet Hilmi Güler’i atamasıyla, şirketin yatırımcıları tarafından uzun süredir merakla beklenen temettü dağıtımının önünün de büyük oranda açıldığı belirtildi.
Dün günü 11,55 liradan kapatan Turkcell hisseleri SPK'nın şirketin üç ortağından her birinin bir temsilcisini yönetim kurulundan alarak yerlerine 3 bağımsız üye atamasının ardından güne yükselişle başladı ve en yüksek 11,80 lirayı gördü.
HSBC, Turkcell için “Endeksin Üzerinde Getiri” önerisini korudu. “Turkcell için Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi ve 14.0TL hedef fiyatımızı koruyoruz. Rakiplerinin çok ötesinde şebeke kalitesi ve kapsama ağına sahip olan Turkcell’in özellikle akıllı telefon kullanımındaki olası artış ile data alanında getirilerinin artabileceğini düşünüyoruz” denildi.
Ak Yatırım’ın Turkcell için önerisi ise, “NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri” oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)