Yazdır

AK Partili bakanlar Turkcell’i zıplattı

Tarih: 12 Mart 2013 - 11:56

Turcell’deki gece yarısı operasyonuyla hisseler güne başlarken yüzde kaç değer kazandı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Turkcell hisse senetleri Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) şirkete 3 bağımsız üye atamasının ardından önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2 oranında değer kazandı. SPK’nın, Turkcell’de ihtilaflı taraflardan 3 yönetim kurulu üyesini görevden alarak yerine Bezm-i Alem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça ve eski Kültür ve Turizme Bakanı Atilla Koç ile eski Enerji Bakanı Mehmet Hilmi Güler’i atamasıyla, şirketin yatırımcıları tarafından uzun süredir merakla beklenen temettü dağıtımının önünün de büyük oranda açıldığı belirtildi.
Dün günü 11,55 liradan kapatan Turkcell hisseleri SPK'nın şirketin üç ortağından her birinin bir temsilcisini yönetim kurulundan alarak yerlerine 3 bağımsız üye atamasının ardından güne yükselişle başladı ve en yüksek 11,80 lirayı gördü.
HSBC, Turkcell için “Endeksin Üzerinde Getiri” önerisini korudu. “Turkcell için Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi ve 14.0TL hedef fiyatımızı koruyoruz. Rakiplerinin çok ötesinde şebeke kalitesi ve kapsama ağına sahip olan Turkcell’in özellikle akıllı telefon kullanımındaki olası artış ile data alanında getirilerinin artabileceğini düşünüyoruz” denildi.
Ak Yatırım’ın Turkcell için önerisi ise, “NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri” oldu.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ak-partili-bakanlar-turkcelli-ziplatti/373708