BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAçık bankacılık ödeme sistemlerini geliştiriyor----

Açık bankacılık ödeme sistemlerini geliştiriyor

Açık bankacılık ödeme sistemlerini geliştiriyor
23 Şubat 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Geleneksel olarak yavaş değişmesiyle bilinen bankacılık sektöründe değişim dijital ödemeler ve mobil bankacılık alanındaki ilerlemelerle hız kazandı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son on yılda bankacılığın değişimleri yavaş benimseyen bir sektör olarak algısı değişiyor. Elbette dijital ödemeler ve mobil bankacılıktaki hızlı değişimle dönüşüyor. Şimdilerde şubelerde yapılan ödemelerden sanal bankacılık işlemlerine geçişi benimsedik ancak açık bankacılık, bu anlayışı bir kez daha değiştiriyor.

Çoklu bankacılığın yükselişi

Son yıllarda neo ve girişimcilerin kurduğu bankaların yükselişi, hesap provizyonlarının ve finans pazarındaki mevcut hizmetlerin artmasına neden oldu. Banka müşterilerinin krediler, kredi kartları ve mortgage kredileri için farklı bankacılık ilişkilerinin olması oldukça alışıldık bir durum.

Banka müşterileri para transferleri ve günlük harcamaları için farklı sağlayıcılarda çok sayıda hesap sahibi olmayı kabul edebiliyor. Aslına bakılacak olursa finteklerin artan sayısı sayesinde bankacılık hizmetlerinin ‘dağılması’ hızlandı. Zira fintek şirketleri dijital çözümler sunarak bankacılık hizmetlerinin, gerçek bir banka şubesi kurmadan yürütülebilmesini mümkün kılıyor.

Finextra’nın haberine göre, yeni bankacılık hizmetleri sunabilmek için giriş bariyeri düşerken, aynı zamanda tüketicilerin geleneksel olamayan sağlayıcıların yeni hizmetlerini ‘deneme’ isteği de yükseldi.

MoneyHub’a göre, finans yönetimi platformu kullanıcılarının %42’si şimdi birden fazla banka hesabına sahip. Yeni ortaya çıkan dijital bankaların müşterilerinin %65’i ise mevcut geleneksel bankalarıyla ilişkilerini sürdürüyor. Bu değişime pandemi sürecindeki e-ticaret patlaması da eklendiğinde, konsolidasyon hizmetlerinin büyük bir fırsata sahip olduğu görülüyor.

Ödemeler sadeleşiyor

Bu aşamada açık bankacılık devreye giriyor. 2018 yılında başlatılan yeni Ödeme Hizmetleri Direktifi 2 (PSD2) düzenlemeleriyle birlikte açık bankacılık, kullanıcıların onay vermesi halinde üçüncü parti geliştiricilerin finansal verilere erişmesine imkan tanıyor.

Finans sektörü dışındaki kurumların var olan bankacılık altyapısı çevresinde yazılım programlama arayüzleri geliştirmesine imkan tanıyarak, inovatif yeni hizmetler ve uygulamalar şimdi müşteri deneyimini geliştiriyor.

Bu ‘evrensel mobil uygulamalar’ çeşitli hesaplardan tek bir, kolay kullanım imkanı sunan platforma veri toplayıp aktararak müşterilere harcamalarının 360 derecelik bir görünümünü sağlıyor. Aynı zamanda, günlük hayatımızda karşı karşıya kaldığımız birçok finansal temas noktalarını sadeleştiriyor.

Bu şekilde açık bankacılık yalnızca harcamalarımızı anlamamıza ve takip etmemize değil, finansal hizmetler sağlayan bir bankaya dönüşme gücüne sahip.

Sigorta şirketleri Brexit’e çare arıyor

 

Goldman Sachs: ESG fonları tercih olmaktan çıktı

 

Libor skandalı yeniden alevleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)