BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs: ESG fonları tercih olmaktan çıktı----

Goldman Sachs: ESG fonları tercih olmaktan çıktı

Goldman Sachs: ESG fonları tercih olmaktan çıktı
23 Şubat 2021 - 16:58 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından Goldman Sachs ESG fonlarının varlık yönetimi şirketleri için bir zorunluluk haline geldiğini açıkladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Goldman Sachs, çevresel, sosyal ve yönetişim konularına odaklanan fonların (ESG fonları) varlık yöneticileri için "artık isteğe bağlı olmadığını" ve bunlara olan ilginin 2021'de hızlanmaya devam edeceğini söyledi.

Financial News’in haberine göre ABD yatırım bankasının 22 Şubat'ta yayınladığı not, ESG odaklı fonların salgının başlangıcından bu yana daha fazla dikkat çekmesinin ve söz konusu fonlara yatırımcı ilgisinin artmasının ardından geldi.

Notta, "Avrupa'da yapılacak önemli düzenlemelerle 2021'den itibaren ESG bildirimini zorunlu olacak ve yeni ABD başkanı sürdürülebilirlik konusunda güçlü bir ajandayı savunuyor. Bu koşullar altında ESG varlık yöneticileri için bir tercih olmaktan çıktı” ifadelerine yer verildi.

Goldman Sachs analistleri söz konusu nota ek olarak, “Avrupa ve ABD'deki sektör liderleri, ESG yatırımlarının entegrasyonunu ve katılımlarını geliştirmek için etkileyici adımlar atmış olsalar da değişikliklerin orta vadede sektörü kökten şekillendirmeye devam etmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

ABD’li yatırım bankasının analistleri varlık yöneticisi şirketler Amundi, DWS, Schroders ve Standard Life Aberdeen’in ESG verilerini önceki yatırım çerçevelerine entegre etmekte sağlam bir altyapı oluşturduklarına dikkat çekti.

Analistler ayrıca, şirket içi yapı ve uzmanlığa dayanan özel ESG puanlama metodolojilerinin "daha güçlü performansa yöneltme" konusunda ve yönetim altında olan ESG varlıklarını ve akışlarını izlemek konusunda yönlendirici olma potansiyeli bulunduğunu da kaydetti. Goldman Sachs analistleri, üçüncü taraf verilerine çok fazla güvenen şirketlerin "aynılaşma riskiyle karşı karşıya olduğunu" yazdılar.

Dev bankanın analistleri ESG akışlarının çoğunluğunun aktif fonlarda olduğunu, ABD’de ise özellikle perakende yatırımcıların pasif ESG fonlarını tercih ettiğini gözlemlediler. Morningstar'ın verileri, Avrupa'daki sürdürülebilir yatırım fonu varlıklarına geçen yıla oranla %50 oranında fazla girişler gerçekleştiğini ve rekor sayıda yeni fonun lansmanının yapıldığını gösteriyor. ESG odaklı fonlar, 2020'de 233 milyar euro yatırım çekti.

 

Bankacılık sektöründe yeşil dönüşüm

 

Küresel borsalardaki yeni tehdit yeşil balon

 

Yatırımcıların tercih etmediği hisseler rekor kırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)