BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbramovich’in şirketlerine neden ayrıcalık tanınıyor?----

Abramovich’in şirketlerine neden ayrıcalık tanınıyor?

Abramovich’in şirketlerine neden ayrıcalık tanınıyor?
06 Mart 2022 - 11:44 www.finansgundem.com

El konulmasından korkarak Chelsea Futbol Kulübü'nü satışa çıkaran Roman Abramovich’in ortağı olduğu metal üreticisi şirketler hala Londra Borsası’nda işlem görüyor. Bazı oligarklara tanınan ayrıcalıklar ise İngiltere’de tepkilere neden oluyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rus zenginler, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinden bu yana Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören işletmelerden 4 milyar dolardan (3 milyar sterlin) fazla temettü aldı. The Mail on Sunday tarafından yapılan analize göre Roman Abramovich, Alexander Abramov, Aleksandr Frolov ve Alexander Nesis, FTSE100 listesindeki Rus emtia devleri Evraz ve Polymetal'den 4.5 milyar dolar (3.4 milyar sterlin) ödeme aldı.

Rusya’nı Ukrayna’yı işgal girişim sonrası 35 hisse senedi Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda işleme kapatılırken, bazı hisselerin işlem görmesine göz yumuldu. İşçi Milletvekili Siobhan McDonagh, “Polymetal ve Evraz'ın hissedarları milyarlarca sterlin temettü alıyor. Oligarklar Londra'ya bankamatik gibi davranıyorlar” diye tepki gösterdi.

İngiltere'nin en yüksek profilli oligarkı ve Evraz'ın en büyük hissedarı olan Abramovich, İngiltere'deki varlıklarını dondurulma riskine karşı büyük bir yaygara kopararak, Putin ile hiçbir bağlantısı olmadığını öne sürdü. Bazı görüntülerin ortaya çıkmasıyla da Chelsea Futbol Kulübü'nü satışa çıkardı. Hatta daha değerli varlıklarına el konulmaması için ise Ukrayna’ya mali yardım yapacağın açıkladı.

Analizler, Abramovich'in yalnızca 2017'den bu yana çelik üreticisi Evraz'dan yaklaşık 2 milyar dolar temettü aldığını gösteriyor.

Metal fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle Londra Borsası’nın en gözde hisseleri olan Evraz ve Polymetal işgal girişimi sonrası yüzde 90’a varan düşüş yaşadı. Uluslararası yatırım bankaları ve büyük fonlar bu şirketlere el konulma riski nedeniyle ellerindeki tüm payları borsalarda sattı.

BP, Shel gibi dev enerji şirketleri Rusya ile olan ilişkilerini sonlandırması ve birçok oligarka uygulanan yaptırımlarda bazı şirketlere ayrıcalık tanınması İngiltere’de önemli tartışmalara neden oluyor?

Rusya borçlarını ödeyemeyebilir

 

Rusların kripto varlıklarını dondurmak mümkün mü?

 

Ruslar kendi ödeme sistemlerine yöneliyor

 

Rus Merkez Bankası altına yöneldi

 

El konuldu: Rus oligarklara büyük şok!

 

Rusya kepenk indiren yabancıları iflasla tehdit etti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)