BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRusların kripto varlıklarını dondurmak mümkün mü?----

Rusların kripto varlıklarını dondurmak mümkün mü?

Rusların kripto varlıklarını dondurmak mümkün mü?
05 Mart 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

Bankalar, Siyasiler, oligarklar başta olmak üzere Ruslara yönelik ekonomik yaptırımlara her gün bir yenisi ekleniyor. Peki Rusların kripto varlıkları dondurulabilir mi?

FİNANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre federal hükümeti, İsviçre sınırları içindeki Rus şahıs ve işletmelerinin sahip olduğu kripto varlıklarını dondurmak istiyor. Bu önlemler, Avrupa Birliği ile ilgili tüm yaptırımların ötesine geçerek Rus vatandaşlarını ve işletmelerini cezalandırmak anlamına geliyor.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Financial Times'a verdiği demeçte, "27 AB ülkesi tarafından kararlaştırılan finansal yaptırımları atlatmak için kullanılmaması gereken kripto varlıkları konusunda önlemler alıyoruz" demişti. Peki bunu yapmak mümkün mü?

İsviçre maliye bakanlığı, kripto varlıklarını dondururken, İsviçre ve komşu devlet Lihtenştayn'ın son yıllarda kripto merkezleri haline geldiğini ve yaklaşık 1.128 blok zinciri şirketine ev sahipliği yaptığını göz önünde bulundurarak İsviçre'nin blok zinciri endüstrisinin bütünlüğünü korumak istiyor.

Bazı kripto sahiplerinin varlıklarını gözetimsiz bir kripto cüzdanında tutmayı tercih ettikleri göz önüne alındığında, İsviçre makamlarının Maliye Bakanı'nın önlemlerini nasıl uygulayacağı henüz belli değil .

Kripto cüzdanlar, para gönderme ve almanın kritik yönlerini yöneten bir genel ve özel anahtar altyapısına sahip. Velayet dışı bir cüzdanın genel ve özel anahtarlarına , sahibi dışında hiç kimse erişemez. Sahibi kriptolarını kısıtlı kanallardan hareket ettirirse, yalnızca kendilerini görünür kılarlar.

Üst düzey bir İsviçreli finans yetkilisi, “Birisi kripto anahtarını kendisinde tutarsa, nerede olursa olsun, onları teşhis etmek neredeyse imkansız olacak” diyor .

Coinbase gibi kripto borsaları kripto varlıklarını elinde tuttuğunda, varlıklar emanet cüzdanlarında tutulur, bu da Coinbase'in bir müşterinin cüzdanının genel ve özel anahtarlarına erişimi olduğu anlamına geliyor. Sadece bu durumda borsalar kullanıcı fonlarına erişimi kısıtlayabilir.

Kripto şehir kuruluyor

 

Kripto platformu nasıl Ukrayna savaşının parçası oldu?

 

Coinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi

 

AB'den Rusya yaptırımlarını korumak için kripto hamlesi

 

ABD'den Rusya'ya kripto para hamlesi

 

Kripto yatırımlarının lideri Wall Street

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)