BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarCoinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi----

Coinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi

Coinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi
04 Mart 2022 - 14:03 www.finansgundem.com

Coinbase CEO'su Brian Armstrong, rubledeki büyük değer kaybı sonucu, vatandaşların geçimini kripto paralarla sağladığını söyledi.


Coinbase Global Inc. CEO’su Armstrong, Twitter'dan, yaptırım kararı alınmadığı sürece tüm Rusların hesaplarını yasaklamayacaklarını dile getirdi.

Armstrong, “Rusya’nın para biriminin çöküşünün ardından bazı sıradan Rus vatandaşları için kripto paralar geçim kaynağı haline geldi. Birçoğu ülkelerinin eylemlerine karşı çıkıyorlar ve böylesi bir yasak onlara da zarar verir” dedi.

Kripto para endüstrisi Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında yoğun ilgi görmüş ve hükümet yetkililerinin Rusya ya da ülkenin zenginlerinin yaptırımlardan kaçınmak için kripto para almış olabileceklerine dair şüphelenmesine neden olmuştu.

Ukrayna ise aktif bir şekilde dijital varlık bağışı talep ederken ülkenin Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov büyük kripto para Borsalarından Rus adreslerini tamamen yasaklamasını istemişti.

Son blokzincir verileri ise yaptırımlara maruz kalan ülke vatandaşlarının büyük kripto para borsalarında işlem yapmak için acele etmediklerini gösteriyor.

Oligarklar kriptoda risk görmüyor

3 Mart günü Ruble cinsinden yapılan kripto aktivitelerinin toplan büyüklüğü 34,1 milyon dolarken bu rakam 24 Şubat’ta 70,7 milyon dolar ve rekor olan 20 Mayıs 2021 günü 158 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Armstrong Rus oligarkların yaptırımlardan kaçınmak için kripto kullanımı konusunda yüksek bir risk görmediğini çünkü açık cüzdanlar ile para transferlerini takip etmenin nakit ya da altın kullanmaktan çok daha kolay olduğunu kaydetti.(BloombergHT)

AB'den Rusya yaptırımlarını korumak için kripto hamlesi

 

ABD'den Rusya'ya kripto para hamlesi

 

Lagarde'dan Rusya'ya yaptırım sonrası kripto para uyarısı

 

Kripto paralarda sert düşüş! Değer kayıpları hızlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)