BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den, Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım planı----

AB'den, Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım planı

AB'den, Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım planı
11 Şubat 2022 - 08:47 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB) Afrika'ya 172 milyar dolarlık yatırım planı olduğunu açıkladı.


Leyen, AB-Afrika Zirvesi öncesi Senegal'in başkenti Dakar'ı ziyaret etti. Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenleyen Leyen, AB Küresel Geçit (EU Global Gateway) girişimi kapsamında Afrika-Avrupa programı için 172 milyar dolarlık yatırım paketinin müjdesini verdi. Leyen, programın, AB Küresel Geçit girişiminde yer alan ilk bölgesel plan olduğunu aktardı.

Brüksel'deki zirvede en önemli konu başlığının yatırımlar olacağını vurgulayan Leyen, bu konuda Afrika'nın en güvenilir ortağının Avrupa olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Afrika Birliği Dönem Başkanı da olan Sall de yatırım paketinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afrika ve Avrupa'nın birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Sall, iki kıtanın barış ve istikrarının doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizerek, Afrika'nın insan ve doğal kaynakları ve kalkınma ihtiyaçlarıyla Avrupa'ya ortak büyüme ve yatırım fırsatları sunduğuna vurgu yaptı.

Küresel Geçit stratejisi

Çin'in Kuşak ve Yol girişimine alternatif olarak oluşturulan Küresel Geçit planına göre AB gelişmekte olan ülkelerin altyapı yatırımlarına 2027'ye kadar 300 milyar avroluk kaynak sağlayacak. Söz konusu kaynak, dijital dönüşüm, telekomünikasyon, ulaşım, enerji ve sağlık gibi alanlara yöneltilecek. AB, bu alanlardaki yatırımlara uygun koşullu finansman verecek. Yatırımları almak için, hukukun üstünlüğü, çevre, demokrasi, insan hakları gibi çeşitli alanlardaki standartlara uyum gösterilmesi gerekecek.

Küresel Geçit stratejisinin finansmanının yaklaşık 135 milyar avrosu AB sürdürülebilir kalkınma fonlarından, 18 milyar avrosu AB bütçesinden ve 145 milyar avrosu Avrupa’daki çeşitli finans ve kalkınma kurumlarından sağlanacak.

DSÖ: Afrika'da vakalar bilinenden 7 kat fazla olabili

Afrika Birliği, Pekin'de "Daimi Temsilcilik" açacak

Kovid-19'un Afrika'ya ekonomik etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)