BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKovid-19'un Afrika'ya ekonomik etkisi----

Kovid-19'un Afrika'ya ekonomik etkisi

Kovid-19'un Afrika'ya ekonomik etkisi
07 Şubat 2022 - 14:38 www.finansgundem.com

Afrika Kalkınma Bankası (AfDB), Afrika'da Kovid-19 salgınının ekonomiye olumsuz etkisini azaltmak için gelecek 3 yılda 484 milyar dolara ihtiyaç olduğunu duyurdu.


Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) Başkanı Dr. Akinwumi Adesina, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen Afrika Zirvesi'nde, Kovid-19'un kıtadaki ekonomik etkisine dair açıklama yaptı.

Adesina, Kovid-19 salgınında kıta ekonomisinin olumsuz etkilendiğini ve bunun düzeltilebilmesi için gelecek 3 yılda 484 milyar dolara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sağlık alanında yapılan yatırımın ulusal güvenliğe yatırım olduğunun altını çizen Adesina, "Kovid-19 salgını, sağlık ve finansal güvenlik başta olmak üzere dış şoklara karşı Afrika'nın savunma mekanizmasını kurması için önemli bir ders oldu." dedi.

Adesina, kıtada yaşayan 1,4 milyar insanın sağlık güvenliğinin başkalarına emanet edilemeyeceğinin altını çizerek, Afrika'da kaliteli sağlık altyapısı oluşturulması, ilaç endüstrisinin geliştirilmesi ve aşı üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Akinwumi Adesina, AfDB olarak Afrika'da ilaç ve aşı üretim kapasitesinin artırılması için 3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti.

Afrika'dan yeni aşı gelişmesi

 

Afrika Boynuzu'nda milyonlarca kişi kıtlıkla mücadele ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)