BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ile Fransa'dan çok sayıda alanda iş birliği----

Çin ile Fransa'dan çok sayıda alanda iş birliği

Çin ile Fransa'dan çok sayıda alanda iş birliği
07 Mayıs 2024 - 10:40 www.finansgundem.com

Çin ve Fransa arasında birçok alanda 20’ye yakın iş birliği anlaşması imzalandı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün Paris'te Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

İki taraf görüşmeleri neticesinde Ortadoğu'daki durum, yapay zekâ ile küresel yönetişim, biyoçeşitlilik ve deniz, tarım konularında dört ortak açıklama yayımlanırken, bakanlıklar arası değişim, yeşil kalkınma ve ekolojik dönüşüm, havacılık, üzüm yetiştiriciliği, standartizasyon gibi çeşitli alanlarda 20'ye yakın ikili iş birliği belgesi de imzaladı.

Görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında Çin Xi Jinping, iki ülkenin stratejik koordinasyonu korumaya, birbirlerinin temel çıkarlarına saygı göstermeye, ikili ilişkilerinin stratejik istikrarını güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi.

Xi, Çin'in, Fransa'dan daha fazla kaliteli ürünleri ithalat ederek "Fransa'daki çiftliklerden Çin sofralarına" mekanizmasının daha pratik sonuçlar vermesini sağlamaya hazır olduğunu belirtti. Xi, Fransa'nın Çin'e daha fazla ileri teknoloji içeren, yüksek katma değeri taşıyan ürünleri ihraç etmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, Fransa-Çin stratejik ortaklığının verimli olmasını temenni ettiklerine dikkat çekerek, Fransa tarafının Çin'e daha fazla tarımsal ürün ihraç etmeye, kendi piyasasının Çin'e açılmasını teşvik etmeye, Çin işletmelerine karşı ayrımcı bir politika izlememeye, daha fazla Çin şirketinin Fransa'da yatırım yapmasını hızlandırmaya hazır olduğunu kaydetti.

Macron, Çin ile havacılık, uzay ve sivil amaçlı nükleer enerji alanlarında iş birliğini pekiştirmeye, bu yılki Çin-Fransa kültür ve turizm yılını birlikte düzenlemeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya ile Çin arasındaki ticaret 240 milyar dolara ulaştı

 

Çin’de tüketici güveni hala düşük

 

Fransa'da 1 euroya satılık ev! Ancak bir şartla

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)