BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'den Çin'e bir yatırım darbesi daha----

ABD'den Çin'e bir yatırım darbesi daha

ABD'den Çin'e bir yatırım darbesi daha
09 Ağustos 2023 - 08:18 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, Çin'deki ABD yatırımlarını kısıtlayacak. Kısıtlamalar, belirli yüksek teknoloji sektörlerine yatırım yapılmasını engelleyecek.

ABD'de bugün açıklanacak olan ve güvenlik riski oluşturduğu düşünülen bazı sektörlerdeki yatırımları kısma tedbiri, ABD-Çin ekonomik çatışmasında yeni bir cephe açacak gibi görünüyor.

New York Times'ın müzakerelere yakın kişilere dayanan haberinde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin çarşamba günü Çin'deki bazı gelişmiş endüstrilerdeki Amerikan yatırımlarına yeni kısıtlamalar getirmeyi planladığı aktarıldı.

Kısıtlamalar, özel sermaye ve risk sermayesi şirketlerinin kuantum bilgisayar, yapay zekâ ve gelişmiş yarı iletkenler gibi belirli yüksek teknoloji sektörlerine yatırım yapmasını engelleyecek.

Ayrıca, daha geniş olarak Çin sanayiine yatırım yapan firmaların bu faaliyeti raporlamasını gerektirecek ve bu da hükümetin ABD ile Çin arasındaki finansal değişimlere ilişkin daha iyi görünürlük sağlamasına yardımcı olacak.

Biden yönetimi yetkilileri, yatırımlara yönelik kesin kısıtlamaların, güvenlik tehditleriyle mücadele etmeye çalışırken Çin ile meşru ticareti bozmayacak birkaç sektörü dar bir şekilde hedef alacağını vurguladı.

ABD'den Çin'e karşı mücadele mesajı

 

Çin, ABD'yi yaptırımlar konusunda 'adım' atmaya çağırdı

 

Çin'e yönelik yaptırımlar 3 trilyon dolar zarara yol açabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)