BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Çin'e karşı mücadele mesajı----

ABD'den Çin'e karşı mücadele mesajı

ABD'den Çin'e karşı mücadele mesajı
29 Temmuz 2023 - 07:20 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Austin, kendilerini Çin'e karşı savunan ABD müttefiki ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir dizi toplantıya katılmak üzere Avustralya'da bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ile görüştü.

Austin, görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, "Doğu Çin Denizi'nden Güney Çin Denizi'ne ve Güneybatı Pasifik'e rahatsız edici Çin baskısının" olduğuna işaret ederek, kendilerini Çin'e karşı savunan ABD müttefiki ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Bakan Austin, her iki ülkenin de Çin'in uluslararası hukuk ve normlardan kopmasıyla ilgili endişelerini paylaştığını dile getirdi.

Blinken ve Austin, nükleer teknolojiyle çalışan bir denizaltı filosunu Avustralya donanmasına katmak için yapılacak ikili toplantılar için Brisbane kentinde bulunuyor.

Avustralya, Ekim 2021'de ABD ve İngiltere ile nükleer denizaltı teknolojisi alanında işbirliğini öngören AUKUS Anlaşması'nı imzalamıştı. Bu kapsamda Güney Avustralya eyaletinin başkenti Adelaide'deki tersanelerde en az 8 nükleer enerjiyle çalışan denizaltı inşa edilecek.

ABD'den Kuzey Kore'de tansiyonu yükseltecek üçlü zirve açıklaması

 

ABD'de kavurucu sıcaklar 190 milyon kişiyi etkiledi

 

İç savaş korkusu, İsraillilerin uykusunu kaçırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)