BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'de ilk kez 3 boyutlu kulak nakli yapıldı----

ABD'de ilk kez 3 boyutlu kulak nakli yapıldı

ABD'de ilk kez 3 boyutlu kulak nakli yapıldı
03 Haziran 2022 - 10:26 www.finansgundem.com

ABD'de bir biyoteknoloji firması, sağ kulağı küçük ve şekilsiz olarak dünyaya gelen 20 yaşındaki bir kadın hastanın, kendi dokusunu kullanarak 3 boyutlu baskıyla imal edilen kulak implantı yaptı.

Queens merkezli 3DBio Therapeutics firması, hastanın kendi hücrelerini kullanarak bastığı sağ kulağın, kadının sol kulağı ile tam uyumlu olduğunu bildirdi.  Şirket, mart ayında nakledilen kulağın kıkırdak dokusunu yenilemeye devam edeceğini ve doğal bir kulak görünümü ve hissi vereceğini belirtti.   

Uzmanlar, söz konusu teknolojinin ilk klinik deneyinin bir parçası olan transplantın, doku mühendisliği alanında da çarpıcı bir ilerleme anlamına geldiğini söyledi.

Sırada bekleyen 11 hasta daha var

Uzmanlar bu teknolojinin, nadir görülen bir doğum kusuru olan aynı durumdaki insanların tedavisinde de kullanılabileceği bir adım olduğunu açıkladı. Ameliyat, mikrotia (dış kulağın küçük ve şekilsiz olduğu durumlar) olan kişiler için erken aşamadaki bir klinik araştırması kapsamında gerçekleştirildi.

Halihazırda sırada bekleyen 11 hasta daha bulunuyor. Operasyon, Teksas merkezli Microtia-Konjenital Kulak Deformitesi Enstitüsü'nün kurucusu ve yöneticisi Arturo Bonilla tarafından gerçekleştirildi.

Mevcut mikrotia tedavisinin yerini alabilir

AFP'ye konuşan Bonilla, "Ülkedeki ve dünyanın dört bir yanındaki binlerce mikrotili çocuğu tedavi etmiş bir doktor olarak, bu teknolojinin mikrotia hastaları ve aileleri için ne anlama gelebileceğini çok iyi anlıyorum" açıklamasını yaptı. 

Bonilla, 'AuriNovo' olarak adlandırılan implantın bir gün mevcut mikrotia tedavisinin yerini almasını umduğunu da söyledi.

Söz konusu teknolojide süreç, hastanın diğer (sağlam) kulağını 3D tarama, ardından kulak kıkırdak hücrelerinin bir örneğini toplama ve bunları yeterli miktarda büyütme şeklinde ilerliyor. Bu daha sonra 3D biyo baskı ile tam boyutlu bir dış kulak oluşturmak için kullanılıyor. Mevcut tedavi yöntemleri ise bir hastanın ya kaburgalarından kıkırdak aşılamayı ya da dış kulağı yeniden şekillendirmek için gözenekli polietilen (PPE) gibi sentetik malzemeler kullanmayı kapsıyor.(Euronews)

Domuzdan kalp nakli yapılan kişi 2 ay yaşadı

Domuzdan ikinci kez başarılı böbrek nakli

Japonya’da dünyanın ilk omurilik kök hücre nakli gerçekleştirildi

Organ nakli cerrahının yaptıkları kan dondurdu!

Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'ye doku nakli yapıldı

Gençleşmek için ilginç yöntem: Dışkı nakli

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)