BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya’da dünyanın ilk omurilik kök hücre nakli gerçekleştirildi----

Japonya’da dünyanın ilk omurilik kök hücre nakli gerçekleştirildi

Japonya’da dünyanın ilk omurilik kök hücre nakli gerçekleştirildi
14 Ocak 2022 - 16:07 www.finansgundem.com

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Keio Üniversitesi’nde türünün ilk klinik denemesi yapılarak, subakut omurilik yaralanması olan bir hastaya kök hücre nakli başarıyla gerçekleştirildi.

Yalnızca Japonya’da 100 binden fazla insanı etkilediğine inanılan ciddi omurilik yaralanmalarının neden olduğu felç için şu anda etkili bir tedavi yok.

AFP’nin haberine göre, Keio Üniversitesi’ndeki cerrahlar, hastaya indüklenmiş pluripotent kök hücre (iPS) ve progenitör hücreler nakletti.

iPS hücreleri, yetişkin hücrelerden alınıyor ve vücutta nereye nakledildiğine bağlı olarak herhangi bir hücre tipinde çoğalmak üzere genetik olarak yeniden programlanıyor.

İngiltere’den John Gurdon ve Japonya’dan Shinya Yamanaka, belli bir organa ait hücreleri vücutta herhangi bir hücrenin yerini alabilecek kök hücrelere dönüştüren bu tekniğe ilişkin araştırmaları nedeniyle 2012 yılında Nobel Tıp Ödülü’nü kazandı.

Keio Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, küçük hayvanlar üzerinde klinik denemeler yapıldıktan sonra geçen ay bir operasyonda iki milyondan fazla iPS türevi hücreyi bir hastanın omuriliğine nakletti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Bu klinik çalışmanın ilk amacı, nakil yönteminin güvenliğini doğrulamaktır. İkinci amaç ise, kök hücre naklinin hastanın nörolojik işlev ve yaşam kalitesini iyileştirip iyileştirmeyeceğini kontrol etmektir” denildi.

Nakil yapılan hasta, çalışmanın güvenli bir şekilde devam edip edemeyeceğine karar verilmek üzere bağımsız bir komite tarafından üç ay izlenecek.

Bu tip iPS hücrelerinin Parkinson hastalığı ve görme kaybına yol açan yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD) gibi çeşitli hastalıklar üzerinde kullanımı ile ilgili daha önce başka klinik denemeler yapıldı.

Japonya'da ada işgali tatbikatı: 2 bin asker katıldı

 

Japonya'da iflas eden şirket sayısında düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)