BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ile serbest ticarette ilk adım----

ABD ile serbest ticarette ilk adım

ABD ile serbest ticarette ilk adım
17 Mayıs 2013 - 08:23 www.finansgundem.com

Türkiye-ABD arasındaki yüksek düzeyli çalışma komitesi kurulması konusunda anlaşma sağlandı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin serbestleştirilmesi için, "yüksek düzeyli çalışma komitesi" kurulması konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.
Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çağlayan, ABD ile Türkiye arasında kurulacak yüksek düzeyli çalışma komitesinin ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım İşbirliği Anlaşması'nın Türkiye'nin AB ile varolan Gümrük Birliği Anlaşması nedeniyle Türkiye üzerindeki etkilerini değerlendireceğini belirtti.
ABD ve AB'nin serbest ticaret anlaşması için görüşmelere Temmuz ayında  başlayıp anlaşmayı bir ya da iki yıl içinde tamamlamaları bekleniyor.
ABD ile AB arasında söz konusu anlaşmanın hayata geçmesi halinde, Türkiye'nin AB üyesi olmadan imzaladığı Gümrük Birliği anlaşmasından kaynaklanan kısıtlar nedeniyle uğradığı zarar artacak. 
Çağlayan komitenin ayrıca, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da derinleştirilip ticaretin serbestleştirilmesine yönelik çalışacağını ifade etti.
Açıklamaya göre, Başbakan Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde kurulacak komiteye, Türkiye tarafında Ekonomi Bakanlığı, ABD tarafında ise Obama'ya bağlı USTR-ABD Ticaret Temsilciliği önderlik edecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)