BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisi tahminine ılımlı revizyon----

Alman ekonomisi tahminine ılımlı revizyon

Alman ekonomisi tahminine ılımlı revizyon
23 Mayıs 2024 - 12:19 www.finansgundem.com

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği, Alman ekonomisi için daralma tahminini, durgunluk olarak revize etti

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK), Almanya'nın uzun zamandır beklenen ekonomik toparlanmasının gerçekleşmediğini ve Euro Bölgesinin en büyük ekonomisinin bu yıl durgunluk yaşayacağını söyledi.

Yine de bu tahmin, DIHK'nın %0,5'lik bir daralma beklediği yılın başına kıyasla daha iyimser.

DIHK, enflasyonun 2023'te %5,9'dan %2,3'e gerilemesiyle birlikte özel tüketimin bu yıl %1,0 oranında artarak ekonomiyi desteklemesini bekliyor.

Tüm sektörlerden ve bölgelerden 24.000 şirket arasında yapılan DIHK anketi, son aylarda iyi giden yabancı işlerin veya iç talepteki toparlanmanın yerli şirketler için bir itici güç olabileceği umudunun gerçekleşmediğini gösteriyor.

DIHK Genel Müdürü Martin Wansleben anketin sunumunda "Şirketlerin mevcut durumu zayıf, hatta sektörde kötü. Beklentiler güçlü bir yükseliş eğilimi göstermiyor" dedi.

Ankete katılan şirketlerin %28'i ilkbaharda mevcut durumun iyi olduğunu, %23'ü ise kötü olduğunu bildirmiştir.

Wansleben Berlin'de yaptığı açıklamada, "Sanayideki durumun yılın başından bu yana kötüleşmesi ve dolayısıyla olumsuz seyretmesi özellikle endişe verici" dedi.

Karamsarlığın hakim olduğu sanayi sektöründe sonuçlar daha da kötüdür. Ankete göre şirketlerin %23'ü iyi, %28'i ise kötü bir durum bildirmiştir.

Ancak, iş dünyasının beklentileri iyileşiyor. Bir önceki ankette %35 olan şirketlerin sadece %26'sı olumsuz beklentilere sahip.

DIHK duyarlılık endeksi şu anda 97.2 ile ortalamanın altında bir değer gösteriyor. Wansleben, "Bu, yılın başına göre biraz daha iyi. Ancak hala iyimserlerden çok kötümserler var" dedi.

İhracat beklentileri durgun seyretmeye devam ediyor. Ankete katılan şirketlerin %26'sı önümüzdeki on iki ay içinde ihracatın düşmesini, %21'i ise artmasını bekliyor. DIHK ayrıca bu yıl ihracatta bir durgunluk öngörüyor.

Almanya'nın 2024 büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi

 

Almanya'nın ZEW endeksi beklentilerin üzerinde yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)