BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsası güne düşüşle başladı----

ABD borsası güne düşüşle başladı

ABD borsası güne düşüşle başladı
12 Şubat 2021 - 17:40 www.finansgundem.com

ABD borsası NYSE, enerji hisselerindeki satışla haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Wall Street, ekonomik teşvik paketi beklentisi ile devam eden rallinin sonrasında gelen kar satışları ve enerji sektöründeki düşüşle güne karışık seyirde başladı.

Wall Street, ekonomik teşvik paketi beklentisi ile devam eden rallinin sonrasında gelen kar satışları ve enerji sektöründeki düşüşle güne karışık seyirde başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,06 azalışla 31.413,29 puandan işlem gördü. S&P 500 endeksi yüzde 0,22 düşüşle 3.907,88 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,38 azalarak 13.972,33 puandan işlem görmeye başladı. 

Analistler, veri gündeminin sakin olduğunu, ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının seyri ile salgına yönelik ekonomik destek paketine ilişkin gelişmelerin piyasalar tarafından takip edileceğini belirtti. 

ABD Başkanı Joe Biden, dün 100 milyonu Pfizer'dan, 100 milyonu da Moderna'dan olmak üzere toplam 200 milyon doz ilave Kovid-19 aşısı siparişi verdiklerini açıkladı. 

Son anlaşmalarla ABD yönetimi toplamda 600 milyon doz Kovid-19 aşısı almayı garanti altına almış olurken, yaklaşık 300 milyonluk nüfusun ikişer doz Kovid-19 aşısı vurulmasına yetecek kadar aşının ülkeye tedarik edileceği kaydedildi.

Ekonomik destek paketi tarafında ise ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, dün işsizlik programlarının süresi dolmadan paketin onaylanmasını beklediğini ifade etmişti.

Yellen'dan hazineye yeni bölüm

Bir yatırım bankası nasıl yönetilmemeli?

ABD küresel ekonomiyi yeniden dizayn edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)