BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD küresel ekonomiyi yeniden dizayn edecek----

ABD küresel ekonomiyi yeniden dizayn edecek

ABD küresel ekonomiyi yeniden dizayn edecek
12 Şubat 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

ABD küresel ekonomide Trump sonrası dönemde köprüleri yeniden kurmak istiyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G7'li mevkidaşlarıyla bir araya gelecek.

Pandemi döneminde destek paketleriyle ekonomiyi ayakta tutmaya çalışan ABD yönetimi küresel ticarette yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Küresel ekonominin liderleri ABD’de Donald Trump’tan koltuğu devralan Joe Biden döneminde ilk kez bir araya gelerek ekonomiyi Büyük Buhran’dan beri yaşanan en büyük çöküşten kurtaracak köprüleri yeniden kurmak istiyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) eski başkanlarından ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G7’li mevkidaşlarıyla bir araya gelecek.

Toplantının eş başkanlarından İngiltere Ekonomi Bakanı Rishi Sunak bu toplantı ile, aşılamalar yaygınlaşırken G7 ülkelerinin piyasaya akıttığı trilyonlarca dolarlık yardım paketinin küçülmeyeceği mesajını vermek istiyor.

Biden, Trump’ın 4 trilyon dolarlık yardım paketinin üzerine bir 1.9 trilyon dolarlık yardım paketi de kendisi açıkladı. Sunak’ın ise önümüzdeki ay yapacağı açıklamada ekonomiyi kurtarma paketinin süresini uzatması ve kamu maliyesinin düzeltilmesini ileri bir tarihe bırakması bekleniyor.

G7 ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, Almanya, İtalya ve Kanada’dan oluşuyor. Toplantıda bu ülkelerin ekonomi bakanları ve merkez bankası başkanlarına Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanları da katılacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum12 Şubat 2021 16:16

    Çin in dediği olur bu dünyada Çin izin verdiği için şimdilik abd konuşuyor vakti gelince abd nin kulağının tozuna şappalağı çeker