BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı----

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı
17 Ağustos 2020 - 16:55 www.finansgundem.com

New York Borsası pazartesi gününe yükselişle başladı. Wall Street’te S&P 500 ve Nasdaq üç haftadır devam eden yükselişini sürdürmeyi hedefliyor

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı. Wall Street geçtiğimiz haftanın kazançları üzerinde yükselmeye çalışıyor ve S&P 500 bir kez daha 19 Şubat tarihli rekoru kırmayı hedefliyor. Açılışın ardından, Dow Jones endeksi yüzde 0,23, S&P 500 endeksi yüzde 0,32 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,58 değer kazandı.

Analistler, piyasaların yeni haftada, korona virüs (Kovid-19) salgını ile ABD ve Çin arasındaki gerileme ilişkin gelişmelerin yanı sıra, ABD Merkez Bankası'nın çarşamba günü yayımlayacağı Federal Açık Piyasa Komitesinin 28-29 Temmuz'da gerçekleştirdiği son toplantısına ait tutanakları takip edeceğini belirtti.

Facebook, Amazon, Apple Alphabet ve Microsoft hisseleri en az % 0,5 değer kazanarak Nasdaq 100 endeksini yükseltti. S&P 500’de Warren Buffett’in şirketi Berkshire Hathaway'in şirketin banka hisselerinin bir kısmını satarak Barrick Gold'un hisselerini satın almasıyla altın şirketi %10'luk bir yükseliş kaydetti.

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri üç haftalık yükseliş serisinin ardından yeni bir haftaya girdi. Dow Jones endeksi de haftalık kazancın ardından yeni bir haftaya başlıyor.

Tüm bu kazanımlara rağmen S&P 500 geçtiğimiz hafta 19 Şubat tarihli rekoru bir türlü kıramadı. S&P 500 Cuma günü gün içi seans rekorunu kırarak 3.393 puan rekorunun sadece %0,6 aşağısında kapanış yaptı.

ABD ekonomisinde iki farklı hikaye

 

New York Fed imalat endeksi ağustosta düştü

 

ABD'de enflasyon paniği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)