BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNew York Fed imalat endeksi ağustosta düştü----

New York Fed imalat endeksi ağustosta düştü

New York Fed imalat endeksi ağustosta düştü
17 Ağustos 2020 - 16:17 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi imalat endeksi, ağustosta 3,7 değerine düşerek piyasa beklentisinin altında bir seyir izledi. 

New York Fed'in ağustos ayına ilişkin imalat endeksi raporu yayımlandı.

New York'ta imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan anket sonucu hazırlanan rapora göre, imalat endeksi ağustosta 13,5 puan azalışla 3,7 değerine geriledi. 

Bu dönemde toparlanma hızında yavaşlama kaydedilen veriye ilişkin piyasa beklentisi, ağustosta 15 değerini alması yönündeydi.

Endeks, temmuzda 17,2 değerine yükselerek yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının başlangıcından bu yana ilk kez pozitif bir seyir izlemişti. 

Yeni sipariş endeksi, ağustosta 13,9'dan eksi 1,7 değerine, sevkiyat endeksi de 18,5'ten 6,7 değerine düştü. Gelecek 6 aylık görünüme ilişkin iyimserlik ise 38,4'ten 34,3 değerine geriledi.

Üretim sektöründeki görünüme ilişkin bilgi veren imalat endeksinin sıfırın üzerinde değer alması sektörde büyüme, sıfırın altında değer alması ise daralma olduğuna işaret ediyor.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)