BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankasına kurtarıcı Türk kızı----

ABD bankasına kurtarıcı Türk kızı

ABD bankasına kurtarıcı Türk kızı
10 Mayıs 2014 - 07:38 www.finansgundem.com

ABD'nin en genç finans profesörü olan 33 yaşındaki Hafize Gaye Erkan, First Republic Bank'ın dümenine geçti

Küresel ekonominin merkez üssü ABD'de finans çevreleri 33 yaşındaki Türk kızını konuşuyor. Türk bankacı Hafize Gaye Erkan, 2009'da ABD yönetiminin el koyduğu First Republic Bank'ın dümenine geçiyor. Dünyaca ünlü finans kuruluşlarının peşinden koştuğu genç finansçı, artık 50 milyar dolarlık aktifi bulunan First Republic Bank'ın en önemli ismi olacak. Erkan, ABD'nin TMSF'si olarak bilinen Federal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FDIC) tarafından yönetilen bankanın en önemli 3 koltuğunu birden yönetecek.

Sabah'dan Kerim Ülker'in haberine göre, ABD'nin "Müthiş Türk Kızı" olarak tanıdığı Hafize Gaye Erkan, First Republic Bank'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı görevnin yanı sıra Yatırım Bölümü Başkanı ve Risk Yönetimi Eş Başkanı koltuklarını devraldı. 

BANKAYA DEVLET EL KOYDU 

Hem bankanın hem de genç yöneticinin öyküsü ise ilginç ayrıntılarla dolu. 1985'te kurulan First Republic Bank'ın Boston'dan Los Angeles'a, San Fransisco'dan New York'a geniş bir coğrafyada ülke geneline yayılmış geniş bir şube ağı bulunuyor. 2007'de önce Merrill Lynch, ardından Bank Of America yönetimine geçen First Republic Bank, ardından ABD'nin TMSF'si olarak bilinen Federal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FDIC) tarafından devralındı. FDIC tarafından kontrol edilen bankanın First Republic Investment Management, First Republic Securities Company, First Republic Trust Company ve First Republic Trust Company of Delaware adlı şirketleri bulunuyor. 

9 ÜNİVERSİTEDEN EĞİTİM TEKLİFİ ALDI

Henüz 33 yaşında olan Hafize Gaye Erkan, üniversite sınavında Türkiye 26'ncısı olarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü rekor bir puanla bitirdi. Mezuniyetinin ardından aralarında Stanford, Princeton, Boston, Cornell, California başta olmak üzere 9 üniversiteden burs teklifi alan Erkan, tercihini Princeton'dan yana kullandı. Böylece her yıl sadece 2 kişiye verilen "Onursal doktora" bursu karşılığında kendisine bir ev, ayda 3 bin 200 dolar cep harçlığı ve dünyada bilimi destekleyen saygın kurumlardan ABD Ulusal Bilim Vakfı'ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânına sahip oldu.

246 YILLIK PRİNCETON'IN SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Doktora tercihini Finans mühendisliğinden yana kullanan Erkan, 2 yıl süren ve 12 dersten oluşan doktora programını bir yılda tamamladı. 246 yıllık geçmişi olan ve dünyaya yön veren birçok ünlü ismi mezun eden Princeton tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci oldu. ABD'nin şu anda en genç finans profesörü unvanını alan Erkan'ın bu başarısıyla üniversite yönetimi 2.5 asırlık tarihindeki mezuniyet sistemini değiştirerek 2 yıllık mezuniyet zorunluluğunu 1 yıla indirdi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Editöre10 Mayıs 2014 17:21

    Bence mesajları yayınlayın. İnsanlar değerlendirsin. Yazan da tepkilere bakıp fikri alır. Ekomomi ve Finans bilim değil uygulama alanlarıdır Kız Endüstri mühendisi olduğu için ekonomi ve finans diye uydurulan zırvalığı 1 yılda okuyup bitirmiş. Ben şaşmadım. Belki aynı okulu daha üst derece ile bitirmemdendir.

  • ali uzun10 Mayıs 2014 14:47

    1 yanlışlık olabilir.dersleri 1 yılda vermiş olabilir ama dr tezini demi 1yılda verdi..bu pek mantıklı gelmiyor...eğer tezide aynı yılda verdiyse olağanüstü super demektir..