BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB uyuşturucu kaçakçılığında kaynak ve transit bölge----

AB uyuşturucu kaçakçılığında kaynak ve transit bölge

AB uyuşturucu kaçakçılığında kaynak ve transit bölge
06 Mayıs 2022 - 16:02 www.finansgundem.com

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) Direktörü Catherine de Bolle, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında yalnızca bir destinasyon değil, aynı zamanda kaynak ve transit bölge olduğunu açıkladı.


Europol Direktörü Catherine de Bolle ve Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) Direktörü Alexis Goosdel, AB ülkelerinde kokain ve metamfetamin pazarındaki rekor seviyelerde endişe verici eğilimler hakkında basın toplantısı düzenledi. De Bolle, uyuşturucu ticaretinin AB'deki organize suçların yüzde 40'ını teşkil ettiğini söyleyerek, "Hepimizin bildiği gerçek şu ki; AB uyuşturucu kaçakçılığında yalnızca bir destinasyon değil, aynı zamanda kaynak ve transit bölge" açıklamasını yaptı.

AB içerisinde uyuşturucu üreten laboratuvarların sayısı arttı

AB içerisinde uyuşturucu ve özellikle metamfetamin üreten laboratuvarların sayısının arttığını beliten de Bolle, "Metamfetaminin milyonlarca avroluk yasa dışı gelir oluşturması AB için büyüyen bir problem" dedi. De Bolle, "Bugünlerde suç örgütlerinin önemli özelliklerinden biri şiddet. AB sokaklarında hayatını kaybeden insanlar üzerinde bu şiddetin doğrudan etkisi var" diye devam etti

2021'de AB'de ele geçirilen kokain miktarı yüzde 477 arttı

EMCDDA Direktörü Goosdel de AB'de büyüyen bir yolsuzluk sorunu bulunduğunu dile getirdi. Uyuşturucuya erişimde kolaylık ve artan şiddetin de buna eşlik ettiğini vurgulayan Goosdel, "Kokain AB'de büyük bir problem haline gelmiş durumda. Metamfetamin de tutarlı şekilde tehlikeli yeni bir tehlike olarak yerini alıyor" dedi.

Kokainin ulaşılabilirlik düzeyi rekor seviyede

Goosdel, kokainin rekor düzeyde ulaşılabilir ve yüzde 38 oranında daha ucuza satın alınabilir hale geldiğini, 2020'de 27 üye ülkede ele geçirilen miktarın yüzde 477 artışla 2,2 tona ulaştığını aktardı. İki AB kurumunun ortak raporunda yer alan bilgilere göre 15-64 yaşlarındaki 3,5 milyon Avrupalı 2020'de uyuşturucu kullandı, hayatı boyunca uyuşturucu kullanan Avrupalı sayısı ise 14 milyon.

2020'de AB'de en çok kokainin ele geçirildiği ülkeler sırasıyla 70 ton ile Belçika, 49 ton ile Hollanda ve 37 ton ile İspanya oldu, onları İtalya, Fransa, Almanya, Portekiz izledi.

Uyuşturucu çetesi lideri ABD’ye iade edildi

Adli emanetteki uyuşturucuyu satan memurlar tutuklandı

ABD'de gözaltına alındı: Başbakana uyuşturucu suçlaması!

Uyuşturucu tacirlerini köpük banyosu ele verdi!

AB donarak ölen göçmenlerle ilgili Frontex ve Europol'den bilgi isteyecek

Europol, suçu ispatlanamayan kişilere ait verileri silecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)