BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB donarak ölen göçmenlerle ilgili Frontex ve Europol'den bilgi isteyecek----

AB donarak ölen göçmenlerle ilgili Frontex ve Europol'den bilgi isteyecek

AB donarak ölen göçmenlerle ilgili Frontex ve Europol'den bilgi isteyecek
04 Şubat 2022 - 16:01 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), donarak ölen düzensiz göçmenler konusunda, AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex, Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) ve Türkiye ile de iletişime geçeceğini açıkladı.

AB Komisyonu sözcülerinden Anitta Hipper, 19 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak ölmesine ilişkin "Gerçeği tesis etmek çok önemli. Bu, ulusal otoritelerin araştırması gereken bir konu. Frontex, Europol'a da herhangi bir bilgiye sahip olabilme ihtimalleri nedeniyle soruyor olacağız" dedi.

Hipper, daha fazla bilgi edinmek amacıyla Yunan makamlarla yakın ilişkide olduklarını ancak şu aşamada daha fazla bilgi vermek için erken olduğunu söyledi. Hipper, Yunan gazetecinin "Türkiye, Yunanistan'ı yeni bir geri itme konusunda suçluyor. Bununla ilgili bilginiz var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

Komisyon, geri itmelerle ilgili her zaman endişe duyuyor ve bu tür raporları her zaman çok ciddiye alıyoruz. Tüm aktörlerle iletişimde olmamız çok önemli. Dün ve önceki gün Komisyon üyesi Johanson, Yunan bakanın Lille'de olmasından istifa ederek kendisiyle görüştü. Aynı şekilde Türk makamlarla da bu konuda iletişimde olacağız.

AB Komisyonunun İçişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Fransa'da dün düzenlenen gayriresmi AB Adalet ve İçişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sırasında Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ile görüşmüştü.

Johansson, "Göçmenler muhtemelen AB'ye girmeye çalışırken hayatını kaybetti. Bu konuyu burada bulunan Yunan bakana açtım. Konuyla ilgili bilgisi olup olmadığını sordum. Çok az bilgisi vardı ama bildiği kadarıyla göçmenlerin Yunanistan sınırına doğru gelmediklerini söyledi. Durumu soruşturmalıyız ve daha fazla şey öğrenmeliyiz" demişti.

Göçmenlere 'Yunan' zulmü: Donarak öldüler!

Yunanistan'ın zulmü Başsavcılık raporunda

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)