BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfa9 ülke, 69 milyon abone----

9 ülke, 69 milyon abone

9 ülke, 69 milyon abone
30 Nisan 2013 - 16:17 www.finansgundem.com

Türkcell Teknoloji Zirvesi'nin açılışında konuşan Süreyya Civil, geleceği ve değişimi iyi okumanın önemine dikkat çekti

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin açılışında konuşan Ciliv, eğlencenin, haber almanın, alışverişin değiştiğini ifade ederek, ihtiyaçlara uygun Turkcell hizmetlerinin akıllı telefonlar veya tabletler üzerinden sunulduğunu anlattı. Kurumunu, şirketini ileriye götürmek isteyen liderler için bu tür hizmetlerin fırsatlar sunduğunu vurgulayan Ciliv, geleceği ve değişimi iyi okumanın önemine dikkati çekti. Turkcell'in yola çıktığı dönemde bir çok holdingin bu alandaki potansiyeli göremediğini ifade eden Ciliv, şirketinin fiber teknolojiye de yatırım yaptığını ve Gebze'de kurdukları Turkcell Teknoloji'de yazılım çalışmaları da yaptığını söyledi.
Ciliv, "Bizim en heyecanlı olduğumuz günler... Çünkü önümüzdeki günlerde insanlarımızı daha çok bilgiye ulaştıracağız. Bizim yolculuğumuz bu. Bizim müşterilerimizin sadece yarısı Türkiye'de. 9 ülkede 69 milyon abonemiz var, bunun 35 milyonu Türkiye'de. New York Borsası'nda hala tek Türk firmasıyız" diye konuştu. Mobil internet hızında Turkcell'in çok ileri düzeyde olduğunu belirten Ciliv, "Avrupa'ya, Amerika'ya giden müşterilerimiz, Türkiye'ye geldiklerinde (Kurban olayım Turkcell'in hızına) diyorlar" ifadesini kullandı.
Turkcell'in bilim yolunda ilerlediğini ve insanları teknolojiyle buluşturduğunu dile getiren Ciliv, Turkcell Teknoloji'nin geliştireceği akıllı cihazın Türk mühendisler tarafından tasarlandığını, bu teknolojinin adını Gebze koyduklarını ve bu telefonu Türkiye'de üçüncü çeyrekte uygun fiyatla pazara sunacaklarını bildirdi.
SMS'lerle 64 kişinin hayatı kurtuldu
2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılmasını istediklerini ve buna inandıklarını belirten Ciliv, Turkcell ve Spor Bakanlığı'nın atletizm ve yüzme dalında sporcular için 56 milyon lira ayırdıklarını anlattı. Ciliv, BM'nin geçen ay Turkcell'i Van depremi sırasında yaptığı çalışmalar nedeniyle takdir ettiğini ve dünyaya örnek gösterdiğini bildirerek, depremin oluştuğu anda Turkcell'in şebekesinin çalışır durumda olduğuna dikkati çekti. Ciliv, "Birkaç saat içinde 100'den fazla Turkcell'li mobil baz istasyonlarını Van'a taşıdı" dedi.
Deprem sırasında elektriklerin kesildiğini, bu nedenle baz istasyonlarını bataryalarla ayakta tuttuklarını anlatan Ciliv, abonelerin acil servis ve polise gönderdikleri kısa mesajların yerine ulaşmadığını tespit ettiklerini, mesajların yerine ulaştırılması için gerekli çalışmayı yaptıktan sonra enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasını sağladıklarını bildirdi. Ciliv, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, enkaz altında kalan 64 vatandaşın bu şekilde kurtarıldığını kaydetti.
Turkcell'den "Akıllı Faks
Kurumsal pazarlamadan sorumlu Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş da Turkcell'in geliştirdiği "akıllı faks" hakkında bilgi verdi.
Faksın pekçok şirket için önemli olduğunu anımsatan Kulabaş, Turkcell'in geliştirdiği yeni sistemle bilgisayar ve cep telefonu üzerinden faks gönderilse de şirketin kurumsal numarasının görülebildiğini anlattı. Kulabaş, şirketlerin faks için yaptıkları masrafın, Turkcell'in bu hizmetiyle yüzde 80-90 oranında azaltılabileceğine işaret ederek, "akıllı faksın" cep telefonu veya internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayar üzerinden uygulamaya konulabileceğini belirtti. Kurumsal pazarlama ve satıştan sorumlu Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise teknoloji zirvelerinin 3 yıl önce İstanbul'da başladığını, bu etkinliklerde Türkiye'nin teknoloji gündemini tartıştıklarını ifade ederek, bugün gerçekleştirilecek Ankara'daki zirvede, 11 oturum yapılacağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)