BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık700 bin lirayı iç etti, tatilde yakalandı----

700 bin lirayı iç etti, tatilde yakalandı

700 bin lirayı iç etti, tatilde yakalandı
24 Temmuz 2013 - 15:11 www.finansgundem.com

Adana'da müşteri hesaplarından çektiği 100 binlerce lirayla Antalya'ya kaçan genç bankacı yakayı ele verdi...

Adana’nın Kozan ilçesinde 6 yıldır çalıştığı devlet bankasında hesaplardaki paraları müşterilerin bilgisi dışında çektiği iddiasıyla aranan 32 yaşındaki Alper Kınalı, olaydan 3 ay sonra Antalya’da yakalandı. Kozan’da çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Alper Kınalı, 700 bin lira parayı zimmetine geçirdiğini itiraf etti.
Milliyet'in haberine göre bankacı Alper Kınalı, şubeye para yatırmaya gelen müşterilere sistemin arızalı olduğunu söyleyerek, paraları emanete aldı. 19 Nisan’da da izne ayrılıp, kayıplara karıştı. Hafta başı bir kişi bankaya gelip, hesabından bir miktar para çekmek istedi. Banka görevlileri, hesabında para olmadığını söyleyince inceleme başlatıldı. Olayın kısa sürede ilçede duyulmasının ardından başka kişiler de bankaya gelip, hesaplarını kontrol ettirdi. Bu kontrollerde de hesapların boşaltıldığı ortaya çıktı. Mudilerin şikayetleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı ve bankanın genel müdürlük müfettişleri soruşturma başlattı. Çok sayıda mudinin suç duyurusu ve hesaplardan yaklaşık 2 milyon lira paranın çekildiği iddiaları üzerine Alper Kınalı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Her yerde aranan Alper Kınalı, önceki gece Antalya’da bir lokantada iki kadınla birlikte otururken, jandarmanın rutin kimlik kontrolü uygulamasına takıldı. Jandarma ekiplerinin incelemesinde hakkında yakalama kararı bulunan Alper Kınalı, gözaltına alınıp Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi. Kozan’dan Antalya’ya giden polis ekipleri, Alper Kınalı’yı ilçeye getirip sorguladı. İfadesinde suçunu itiraf eden Alper Kınalı, müşteri hesaplarından yaklaşık 700 bin lira aldığını kabul etti. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Alper Kınalı, tutuklandı.
BENİ KOZAN CEZAEVİNE GÖNDERMEYİN
Alper Kınalı’nın tutuklama kararının yüzüne okunduğu sırada "Beni Kozan Cezaevi’ne göndermeyin. Birkaç tane gardiyanın da parasını aldım, beni yaşatmazlar" dediği belirtildi. Ancak Kınalı bu cezaevine gönderildi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)