BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis30’lu yaşlarda milyoner olmak mümkün mü?----

30’lu yaşlarda milyoner olmak mümkün mü?

30’lu yaşlarda milyoner olmak mümkün mü?
06 Kasım 2023 - 17:44 www.finansgundem.com

30’lu yaşlarda milyoner statüsüne ulaşmak, özellikle 20’li yaşlarda finansal zorluklarla boğuşan biri için oldukça büyük bir hedef gibi görünebilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hemen herkes, özellikle de bugünlerde, kısa yoldan ve hayatının erken dönemlerinde zengin olmayı hayal eder. Ancak bu hayal, özellikle 20’li yaşlarını zorluklarla geçirmiş biriyseniz, ulaşılması oldukça büyük bir hedef gibi görünebilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yine de zenginliğe giden garanti bir yol olmasa da kararlılık, akıllı stratejiler ve biraz şansla, 10 yıl içinde finansal durumunuzu önemli ölçüde düzeltmeniz ve belki de zenginliğe adım atmanız mümkün olabilir.

10 strateji

Gobankingrates’te yer alan makale, finansal durumunuzu erken yaşlarda düzeltmenin ve ileriki dönemde hatırı sayılır bir zenginlik elde etmenin mümkün olduğunu öne sürüyor. Bunun için hem hayatı yaşayış ve algılayış şeklinizde, hem kendinize verdiğiniz önemde hem de yatırım mantalitenizde değişiklikler yapmanız ve disiplini elden bırakmamanız gerekiyor. İşte erken yaşlarınızda finansal anlamda rahat etmek, hatta belki de zengin olmak için uygulamanız gereken 10 strateji…

Finansal okuryazarlığı benimseyin

İşe finansal anlamda eğitiminize yatırım yaparak başlayın. Yatırım, kişisel finans ve servet oluşturma hakkında kitaplar okuyun, seminerlere veya çevrimiçi kurslara katılın. Bilginin finansal gücün temeli olduğunu unutmayın.

İmkanlarınızı bilerek yaşayın

Tutumlulu yanınızı geliştirin. Kazancınız arttıkça harcamalarınızı da artıracağınız yaşam tarzı enflasyonu tuzağından kaçının. Bunun yerine, tasarruf ve yatırım için para kazandıracak mütevazı bir yaşam tarzı sürdürün.

Gelir akışlarınızı en üst düzeye çıkarın

Tek bir gelir kaynağına güvenmek sınırlayıcı olabilir. Bunun için ek işleri, serbest çalışmayı veya küçük bir işletme kurmayı düşünebilirsiniz. Çoklu gelir akışları kazancınızı önemli ölçüde artırabilir ve size bir güvenlik ağı sağlayabilir.

Erken yaşlarda ve tutarlı şekilde yatırım yapın

Bileşik faiz sayesinde yatırıma ne kadar erken başlarsanız paranız da o kadar büyür. Küçük miktarlarla başlasanız bile, düzenli olarak hisse senetlerine, tahvillere veya gayrimenkullere yatırım yapmak, zaman içinde önemli getiriler sağlayabilir.

Şüpheli borçlardan uzak durun

İpotek veya öğrenci kredisi gibi bazı borçlar ‘iyi’ borçlar olarak değerlendirilebilirken, kredi kartı bakiyeleri gibi yüksek faizli borçlardan kaçınmaya çalışın. Bunlar finansal sağlığınızı hızla aşındırabilir.

Kendinize aktif olabileceğiniz bir ağ oluşturun

Ağınız, kendi başınıza keşfedemeyeceğiniz fırsatlara, yatırımlara ve ortaklıklara kapı açabilir. Sektör etkinliklerine, ilgili kuruluşlara katılın ve gerçek ilişkiler geliştirin.

Gereksiz ve büyük alımlardan kaçının

Yepyeni bir araba ya da lüks bir tatil ilk bakışta cazip gelebilir ancak finansal yolculuğunuzda sizi geriye götürebilir. Özellikle önemli harcamalar söz konusu olduğunda, ihtiyaçlara isteklerden daha fazla öncelik verin.

Kendinize yatırım yapın

Becerileriniz ve bilgileriniz sizin en değerli varlıklarınızdır. Sürekli olarak kurslar ve sertifikalar aracılığıyla becerilerinizi geliştirmenin yollarını arayın. Daha yüksek bir kazanç potansiyeli, milyoner statüsüne giden yolu önemli ölçüde kısaltabilir.

Uzman tavsiyesi alın

Bir mali müşavirle çalışmayı deneyin. Özel durumunuza göre uyarlanmış rehberlik sunarak yatırımları, vergi stratejilerini ve finansal planlamayı daha verimli bir şekilde yönlendirmenize yardımcı olabilirler.

Disiplinli ve sabırlı olun

Zenginlik bir kısa mesafe koşusu değil, bir maratondur. Kısa sürede zengin olma planlarının cazibesinden kaçının. Bunun yerine, aksiliklerle veya baştan çıkarıcı şeylerle karşı karşıya kalsanız bile uzun vadeli hedeflerinize bağlı kalın.

Finansal gidişatınızı 20'li yaşlardaki meteliksiz durumdan 30'lu yaşlardaki milyonere dönüştürmek, kararlılık, eğitim ve akıllıca karar vermenin bir karışımını gerektirir. Finans dünyasında hiçbir garantisi olmasa da, doğru alışkanlıkları ve stratejileri benimseyerek bu iddialı hedefe ulaşma şansınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz. Odaklanın ve bugün vereceğiniz her mali kararın yarınki servetinizi etkileyebileceğini unutmayın.

8 ayda 346 bin yeni milyoner

 

ABD’de milyonerler artık zengin hissetmiyor

 

Kapı komşunuzun milyoner olup olmadığını nasıl anlarsınız?

 

Y ve Z kuşağı doğru yatırımla milyoner olabilir

 

Dünyada en fazla milyonere ev sahipliği yapan şehirler açıklandı

 

ABD milyonerlerini kaybediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)