BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD milyonerlerini kaybediyor----

ABD milyonerlerini kaybediyor

ABD milyonerlerini kaybediyor
17 Şubat 2023 - 16:34 www.finansgundem.com

Amerikalı milyonerler yüksek vergi oranlarından mı kaçıyor? Yoksa ülkeyi terk etmelerinin başka sebepleri mi var?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika milyonerlerini kaybediyor. Yapılan araştırmalar, Amerikalı milyonerlerin kendi kasvetli ‘hoşnutsuzluk kışı’nı yaşadığını gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Amerikalı milyonerlerin bu hoşnutsuzlukları yüksek vergilerden kaynaklanmıyor. İddia biraz edebi olsa da, milyonerlerin hoşnutsuzluklarının nedeni, ‘Amerikan Rüyası’nı başka yerde bulmaya çalışmaları.

Yüzde 86’lık düşüş

Insider’dan Matthew Loh'un haberine göre, Amerika milyonerlerini kaybediyor. Londra merkezli danışmanlık şirketi Henley & Partners'ın yayınladığı yeni bir servet raporuna göre, Amerikalı milyonerler ABD'yi vergiden kaçmak için terk etmiyor; milyonerlerin istediği Amerikan Rüyasını başka bir yerde bulmaya çalışmak.

Rapora göre, ABD’ye yüksek net değere sahip bireylerin net girişi, 2022 yılı pandemi öncesi zirve seviyelerinden yüzde 86 oranında düşerek yalnızca 1.500 kişiye geriledi. Bu, 2013'ten 2019'a kadar yılda 6.400 ila 10.800 varlıklı insan arasında dalgalanan net girişe kıyasla oldukça düşük bir rakam olarak kabul ediliyor.

‘Hoşnutsuzluk kışı’

Henley & Partners Kuzey Amerika Başkanı Mehdi Kadiri, yaşanan bu değişikliğin altında yatan itici gücün, denizaşırı ülkelerde fırsatlar arayan, hayal kırıklığına uğramış Amerikalı milyonerler olduğunu yazıyor. Yatırım göçü eğilimlerini izleyen firma, yaşanan durumu, “Amerikalılar şu anda kendi kasvetli 'hoşnutsuzluk kışını' yaşıyor” şeklinde tanımlıyor.

Kadiri, zenginlerin vergilendirilmesi için artan çağrılar, ABD'deki siyasi gerilimler, Ukrayna Savaşı nedeniyle öngörülemeyen pazarlar, artan suç oranları ve silahlı şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ırkçılık gibi toplumsal meseleler üzerindeki çatışmalar nedeniyle birçok kişinin ülkeden uzaklaştırıldığını da sözlerine ekliyor.

Rapor, daha fazla seçenek isteyen Amerikalı zenginlerin artık altın vize ve göç programları sunan Malta, İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi ülkelere göç ettiğini not ediyor.

Amerikan Rüyası yaşam destek ünitesinde

Wall Street Journal'da 17 yıl boyunca finans üzerine çalışan bir yatırım uzmanı olan Jeff D. Opdyke, raporda, milyonerlerin ikinci bir pasaport seçmesinin vergiden kaçınma meselesi olmadığını söylüyor. Opdyke, “Zenginler, Amerikan Rüyasını başka bir yerde kovalıyorlar” diyor.

Opdyke, daha fazla yatırımcı, üst düzey yönetici ve girişimcinin ‘yatırım ve işlerini büyütmek için daha yeşil alanlar, ailelerini büyütmek için de daha güvenli yerler arayarak’ servetlerini geleceğe taşımak için göç ettiklerini sözlerine ekliyor. Opdyke, “Yarım yüzyıldan fazla bir süredir Amerikalılar ‘Amerikan Rüyası’nı tanımladılar, yaşadılar ve örneklediler. Bu, gelişmekte olan dünyanın çoğunun bakıp şöyle düşünmesine neden oldu: 'Bir gün, o kişi ben olacağım!' Ama bugün birçokları için Amerikan Rüyası yaşam destek ünitesinde” şeklinde yazıyor.

Orta sınıf küçülüyor

Henley & Partners, bir ülke ekonomisinin sağlığını ölçmek için kullandığı ölçütlerden birinin ABD'de küçülmekte olan orta sınıf olduğunu söylüyor. Opdyke, aynı zamanda, gelişmekte olan dünyada orta sınıfa her gün yaklaşık 430.000 yeni tüketicinin katılmasıyla orta sınıfın ABD dışında büyüdüğünü de sözlerine ekliyor. Opdyke, “Bu, ABD ekonomisine her yıl 20 New York şehri eklemeye eşdeğer” diyor.

“Batılı tüketicilerin sayısı açısından şimdiden zirveye ulaştık" diyen Opdyke ekliyor: “Avrupa ve Japonya yaşlanıyor ve demografileri, azalan bir tüketici tabanına işaret ediyor.”

Kadiri ise “Göçmenler özgür, demokratik ve güvenli bir ülkede yaşama ve çalışma konusundaki 'Amerikan hayallerini’ gerçekleştirmek için yüzyıllardır ABD'ye akın ediyor. Ama değişim yolda” diyor.

Milyonerler portföylerine Bitcoin’i de ekliyor

 

Credit Suisse: Yeni milyonerler Çin’den çıkacak

 

Avrupa devlerini geride bıraktı: Rusya'dan milyoner atağı!

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Dünyada milyoner sayısı yükselecek

 

Savaş milyonerler göçünü körükledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)