BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi3 ülkeye antidamping vergisi geldi----

3 ülkeye antidamping vergisi geldi

3 ülkeye antidamping vergisi geldi
19 Eylül 2013 - 09:14 www.finansgundem.com

Çin, İtalya ve Sırbistan menşeli elektrikli termosifon ithalatına yüzde 9 ile 49 arasında antidamping vergisi uygulanacak

Çin, İtalya ve Sırbistan menşeli elektrikli termosifon ithalatına yüzde 9 ile 49 arasında değişen oranlarda antidamping vergisi uygulanacak.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ithalattahaksız rekabetin önlenmesine ilişkin tebliğe göre, Türk Demir Döküm A.Ş. tarafından yapılan ve Baymak A.Ş., Vestel A.Ş. ile Emas ECA A.Ş. tarafından desteklenen bahse konu ülke menşeli elektrikli termosifon ithalatının damping soruşturması tamamlandı.
Soruşturma sonucu  dampingin, yerli üretim dalında zarar veher ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildi ve İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nun kararıyla elektrikli termofison ithalatına "daha az vergi kuralı"uygulanarak dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konuldu. 
Buna göre söz konusu ürün ithalatının Çin’den Ariston ThermoCo. Ltd şirketine ait olanlarına yüzde 22, diğerlerine yüzde 49, İtalya'dan Ariston Thermo S.p.A. şirketine ait olanlarına yüzde 9, Ferroli S.p.A. şirketine ait olanlarına yüzde 16, diğerlerine yüzde 24, Sırbistan'dan tüm firmalara yüzde 29 oranında antidamping vergisi uygulanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)