BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2022’de izlenecek en önemli riskler----

2022’de izlenecek en önemli riskler

2022’de izlenecek en önemli riskler
13 Aralık 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, küresel para piyasalarında gelecek yıl izlenecek en önemli riskleri sıraladı.

Dünyanın önde gelen bankalarından Alman Deutsche Bank, küresel para piyasalarında gelecek yıl izlenecek en önemli riskleri sıraladı. Finans piyasalarından 750 katılımcı ile aralık ayı başında gerçekleştirilen Deutsche Bank anketine göre, yüksek enflasyona ilişkin riskler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaştırma adımlarının da önüne geçerek 2022’nin en önemli riskleri listesinde birinci sırada yer aldı.

Ankete göre Asya hariç bütün bölgelerdeki katılımcılar enflasyon riskini öne çıkarırken, Asya katılımcılarının yüzde 61’i jeopolitik riskleri ilk sıraya yerleştirdi.

Avrupa’daki katılımcıların ABD’dekilere kıyasla jeopolitik risklere daha fazla dikkat çektikleri anket sonuçlarında Amerika’da bulunan katılımcıların iç politika konusundaki kaygıları da öne çıkıyor.

Aşıları bypass edebilen yeni varyantlar ve aşılamada ilerleme konusunda ülkeden ülkeye görülen eşitsizlikler KOVID kaynaklı risklerin başında geliyor.

Ankette gelecek yıl küresel ekonomide stagflasyon yaşanması riski daha çok öne çıksa da, 2022’nin pandemi tarafında daha iyi bir yıl olması durumunda aşırı ısınma risklerinin de söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

Tüm dünyada pandemi destekleri sistemde kalmaya devam ettiği sürece enflasyonun yüksek seyrini sürdürmesi beklenirken, büyüme performansında KOVID-19’a ilişkin gelişmelerin tüketici talebine vereceği yön belirleyici olacak.(Dünya)

Deutsche Bank: TCMB 2022’de 1000 baz puan faiz artırabilir

 

Deutsche Bank’ın ABD yönetimiyle başı dertte

 

Deutsche Bank'tan TL tahmini: Piyasa faiz artırımını pozisyonluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)