BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank’ın ABD yönetimiyle başı dertte----

Deutsche Bank’ın ABD yönetimiyle başı dertte

Deutsche Bank’ın ABD yönetimiyle başı dertte
09 Aralık 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı Deutsche Bank’ın varlık yönetimi biriminden gelen şikayetleri yetkililere bildirmemekle suçluyor. Dev Alman bankasının ABD yönetimiyle yaptığı 125 milyon dolarlık anlaşma tehdit altında

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Adalet Bakanlığı, Deutsche Bank’a cezai uzlaşmayı ihlali ettiği gerekçesiyle tebliğ gönderdi. Financial Times’ın haberine göre tebliğin konusu, Alman bankacılık devinin varlık yönetimi biriminden gelen şikayetler üzerine yetkili mercilerin uyarılmaması.

Kovuşturmayı erteleme anlaşmasının olası bir ihlali, yıllardır hukuki makamlarla ve düzenleyici kurumlarla sıkıntı yaşayan Deutsche Bank’ın bir kez daha darbe alması anlamına gelebilir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Deutsche Bank Ocak ayında ABD’li makamlara yaklaşık 125 milyon dolarlık bir ödeme yapmayı kabul etmiş ve bankaya yönelik iddiaları savuşturmak için kovuşturmayı erteleme anlaşması yapmıştı. Deutsche Bank’ı anlaşmaya zorlayan suçlamalarsa bankanın iş geliştirme danışmaları ağını kullanarak komisyon elde ettiği ve bu yolla rüşvet ve dolandırıcılık yasalarını ihlal ettiği yönündeydi.

Deutsche’nin varlık yönetimi biriminden gelen şirket içi şikayetlerin öğrenilmesinin ardından ABD Adalet Bakanlığı anlaşmanın ihlal edilip edilmediğini araştırıyor. Habere göre, bankaya yönelik şikayetler varlık yönetimi biriminin çevresel, sosyal ve kurumsal standartlara (ESG standartları) bakış açısıyla alakalı.

Deutsche Bank ve ABD Adalet Bakanlığı konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

Mahkeme kayıtlarına göre, yetkililer anlaşmanın ihlal edildiğini tespit ederlerse, bunun yankıları üç yıllığına ertelenmiş olan kovuşturma anlaşmasının bir yıla kadar uzatılması ihtimalinden cezai kovuşturmaya ihtimaline uzanıyor.

Geçen ay ABD Adalet Bakanlığı’ndan Financial Times'a yapılan bir açıklamada, şirketlerin yaptığı yolsuzluklar konusunda baskının artırılacağı belirtilmişti. Söz konusu hedefler üzerinde çalışan üst düzey bir bakanlık yetkilisi olan John Carlin, ABD’de faaliyet gösteren ‘en büyük şirketlerden bazılarının’ dahil olduğu ‘davaların gelecek haftalarda görülebileceği konusunda uyarmıştı.

Carlin açıklamasında potansiyel hedeflerinden birisinin kovuşturma erteleme anlaşmasını ihlal eden şirketler olabileceğini açıklamıştı. Yetkili, bakanlığın bu tür anlaşmalara aykırı olan şirketleri bilgilendirebileceğini ve bunlara karşı harekete geçebileceğini söylemişti.

ABD Adalet Bakanlığı ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesiyle birlikte şirketlere karşı daha katı bir tavır takınmaya başladı. Bakanlık Donald Trump yönetimine göre beyaz yakalıların suçlarına karşı daha titiz bir yaklaşım uygulama sözü vermişti. Trump döneminde muhalif kesimdekiler hükümetin beyaz yakalılara karşı fazla müsamaha göstermesi nedeniyle hükümeti eleştiriyordu.

Deutsche Bank’ın son dönemde başındaki dertler arasında, bankanın İspanya'daki küçük ve orta ölçekli şirketlere egzotik finansal ürünler sattığı ve bazıları firmalarda finansal krize neden olduğu iddiaları da yer alıyor.

Deutsche Bank muhbirine ödül ispiyon dalgası mı başlatacak?

 

Deutsche skandalı büyüdü: 500 milyon euroluk suçlama

 

Deutsche Bank ve UBS’te başkanlar nasıl fark yarattı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)