BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank'tan TL tahmini: Piyasa faiz artırımını pozisyonluyor----

Deutsche Bank'tan TL tahmini: Piyasa faiz artırımını pozisyonluyor

Deutsche Bank'tan TL tahmini: Piyasa faiz artırımını pozisyonluyor
25 Kasım 2021 - 08:54 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, piyasaların TCMB'den gelecek 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını söyledi.

Deutsche Bank, para politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı sürece Türk lirasındaki zayıflamanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini öngördü.

Banka, analizinde piyasaların halihazırda TCMB'den gelecek 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını söyledi.

Piyasaların dolarizasyonda artış beklediğini belirten Deutsche Bank, TCMB'nin bir sonraki adımının ne olacağını tahmin etmenin zor olduğunu kaydetti.

TCMB’nin sözlü müdahalesinin kurun istikrara kavuşması için yeterli olmadığını dile getiren banka, daha agresif bir yaklaşımın gerektiğini fakat bunun istenip istenmediğinin şüpheli olduğunu ifade etti.

Banka, hükümetin politikalarındaki değişim göz önüne alındığında acil bir faiz artırımı yapılmasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Deutsche Bank ekonomistleri, TL'deki değer kaybı ile fiyatlardaki kur geçişkenliğinin manşet enflasyona etkisinin 6 ayda yüzde 3 puan olacağını tahmin etti.

Yatırım bankaları Faiz artırımı istiyor

 

Merkez Bankası’nın faizleri artırması bekleniyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baturalp25 Kasım 2021 09:16

    Gereksinim değil faiz arttırımı açiliyet hemen arttırılıp saçma sapan akıl dışı hiçbir bilimsel ekonomik çağa uygun olmayan yanlış ötesi kararları dini doğmaları terk edip biran önce akla yönelip istikrara yol almaktır