BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralar2021’in 6 yeni kripto milyarderi----

2021’in 6 yeni kripto milyarderi

2021’in 6 yeni kripto milyarderi
06 Ekim 2021 - 18:05 www.finansgundem.com

2021 yılında kripto milyarderleri arasına 6 yeni isim katıldı. Kripto milyarderleri yeni nesil ultra zenginleri oluşturuyor. İlk kez ABD’nin en zengin isimleri arasında 7 kişi yalnızca kripto para dünyasında servet edinenlerden oluşuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl Forbes’un kripto zenginlerinin toplam serveti 55.1 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın neredeyse yarısı, 22,5 milyar dolar tek bir kişiye ait. Bu kişi ise kripto türev araçları borsası FTX’in 29 yaşındaki CEO’su Sam Bankman-Fried. İki yıl içinde, Bankman-Fried ABD’nin en büyük kripto para işem platformlarından birini kurdu. Platformun günlük işlem hacmi 13,8 milyar dolara ulaştı.

Temmuz ayında şirket kripto alanında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük girişim sermayesi turunu tamamlayarak 900 milyon dolar yatırım aldı ve 18 milyar dolar değere ulaştı. Diğer isimler arasında Coinbase CEO’su Brian Armstrong bulunuyor. Coinbase nisan ayında halka arzını gerçekleştirdi ve 86 milyar dolarla tarihin en büyük doğrudan arzı oldu. Coinbase’in rakip şirketi Gemini’nin sahipleri Cameron ve Tyler Winklevoss, Coinbase’in kurucu ortağı Fred Ehrsam ve Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb de kripto milyarderleri arasında yer aldı. Ripple’ın kurucu ortaklarından Chris Larsen ise geçtiğimiz yıl 2,7 milyar dolarla kripto milyarderleri listesine girmişti. Bugün Larsen’in servetinin 6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Kripto milyarderlerinin sayısındaki artış büyük oranda kriptoya yönelik eşi benzeri görülmemiş ilgiden kaynaklanıyor. Bu ilginin zirvesinde ise dijital para birimleri yeni rekorlar kırarken kurumsal yatırımcılar bulunuyor. Geçtiğimiz yıl eylül ayında kripto milyarderleri listesinin açıklanmasından bu yana Bitcoin fiyatı 10,128 dolardan 50,078 dolara yükseldi.

Piyasa değeri açısından ikinci en büyük kripto para Ethereum da neredeyse %1,000 artış gösterdi. Bu şekilde kripto para piyasasının toplam değeri ilk kez 1 trilyon dolar eşiğini aşarak, mayıs ayında 2,4 trilyon dolarla zirveye ulaştı. Tüm bunlar yalnızca başlangıç olabilir. Ripple, Kraken, Circle, BlockFi ve eToro gibi bir dizi start-up şirketi halka arz planları yapıyor.

Bununla birlikte Andreessen Horowitz’in 2,2 milyar dolarlık kripto fonu başta olmak üzere, girişim sermayesi şirketleri sektörde önde gelen şirketlerin değerini hızla yükseltmeye hazırlanıyor. Yine de bu yıl Bitcoin fiyatının 29 bin dolar ve 64 bin dolar arasında değişmesine neden olan, yüksek volatilite kripto girişimcilerinin ve milyarderlerinin servetlerini önemli ölçüde değiştirebilir.

Ek olarak, sektör dönüşür ve olgunlaşırken dünya çapında düzenleyiciler de alana giderek daha fazla odaklanıyor. Bu gelişmeler kripto alanında korku, belirsizlik ve şüphe yaratıyor ve piyasaların düşüşe geçmesinden endişe ediliyor. Ancak yine de giderek gelişen bu ekonomi, şaşırtıcı bir hızda milyarderler oluşturmaya devam ediyor. İşte 2021’in kripto milyarderleri.

Sam Bankman-Fried 

Servet: 22.5 milyar dolar

Kripto alanının en zengin milyarderinin serveti FTX’in 900 milyon dolarlık yatırım almasıyla birlikte neredeyse ikiye katlandı. Bankman-Fried’in servetinin büyük bir bölümü FTX’in hisselerine ve token’larına bağlı durumda.

Brian Armstrong 

Servet: 11.5 milyar dolar

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in kurucu ortağı ve CEO’su olan Armstrong, şirketin nisan ayında gerçekleşen halka arzından bu yana servetini istikrarlı bir şekilde büyüttü. Armstrong’un Coinbase’de %19’luk hissesinin olduğu düşünülüyor.

Chris Larsen

Servet: 6 milyar dolar

Geçtiğimiz yıl: 2.7 milyar dolar

Listede geçtiğimiz yıl da yer alan Larsen Ripple’ın kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı. Larsen’in serveti XRP token’ın değerinin artmasıyla 3,3 milyar dolar yükseldi. Yükseliş, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’ı güvenlik yasasını ihlal etmekle suçlaması nedeniyle devam eden hukuki mücadeleye rağmen devam ediyor.

Cameron Winklevoss ve Tyler Winklevoss 

Servet: Her biri 4.3 milyar dolar

Nisan ayında kripto para borsası Gemini’nin ikiz kurucuları ilk kez Forbes’un milyarderler listesinde yer aldı.

Fred Ehrsam 

Servet: 3.5 milyar dolar

Ehrsam 2012 yılında Armstrong ile birlikte Coinbase’i kurdu. Ehrsam 2017 yılında şirketten ayrıldı ancak yönetim kurulunda yer almaya devam ediyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre milyarder şimdi kripto odaklı yatırım şirketi Paradigm’ı yönetiyor.

Jed McCaleb

Servet: 3 milyar dolar

McCaleb blockchain alanında yer alan ilk isimlerden biriydi ve Ripple ile ilk büyük Bitcoin borsası Mt. Gox’un da aralarında bulunduğu üç tanınmış kripto şirketinin kuruluşunda yer aldı. McCaleb’in Mt.Gox’u satmasının ardından, şirket hackerların saldırısına uğradı. McCaleb’in servetinin büyük bir bölümü Ripple kurucu ortaklığından geliyor.

36 yaşındaki milyarderin girişimcilik sırrı

 

Büyük oyuncular dev ödeme trendinde rekabeti yükseltiyor

 

Sosyal medyada kesinti nedeniyle ticari kayba uğrayanlar dava açabilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)