BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem36 yaşındaki milyarderin girişimcilik sırrı----

36 yaşındaki milyarderin girişimcilik sırrı

36 yaşındaki milyarderin girişimcilik sırrı
06 Ekim 2021 - 15:52 www.finansgundem.com

1 milyar dolarlık otomobil alım satım platformu Carro’nun Kurucu Ortağı başarılı bir girişimin sırrını açıkladı. Aaron Tan güçlü bir girişim için iyi bir takım oluşturmanın önemine dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski bir start-up yatırımcısı olan ve 1 milyar dolarlık otomobil pazarı Carro’nun Kurucu Ortağı ve CEO’su olan Aaron Tan CNBC’deki röportajında bir işletmeyi başarılı şekilde yönetmek için bilinmesi gerekenleri anlattı.

Tan’a göre girişimci olmak isteyenlerin aklında bulundurması gereken en önemli şey ne yapılıyorsa yapılsın işin yalnız başına yapılmaması gerektiği. Tan konuyla ilgili açıklamasında, “Tavsiye verecek kadar nitelikli olup olmadığımı bilmiyorum. Ama her zaman çekirdek takım oluşturacak bir insan grubu bulunması gerektiğini söylerim” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 36 yaşındaki girişimcinin üzerinde en çok durduğu nokta şirketin merkezinde doğru bir ekip bulundurabilmek.

Başarılı girişimci ilk olarak Güneydoğu Asya’nın dört bir yanında en uygun araç alım ve satım fırsatlarının karşılaştırılmasına yardımcı olan bir algoritma oluşturmayı planladı. Ardından bu idealini gerçeğe dönüştürmek için ABD merkezli Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden arkadaşlarını işin içerisine soktu.

Carro’nun kurucu ekibi tek bir milletten oluşmuyor. Aaron Tan Singapurlu ve diğer kurucu üyeler Aditya Lesmana Endonezyalı ve Kelvin Chng Taylandlı. Bu durum aynı zamanda birlikte hedef aldıkları pazarlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Tan’in kendi başına sahip olamayacağı piyasa bilgilerini de ekibin bir bütün olarak çok daha iyi idrak edebilmesine imkan veriyor.

Tan konuyla ilgili açıklamasında, “Ekibimin ilk günden bu yana uluslararası düşünme eğiliminde olmasına he zaman müteşekkir kalmışımdır. Bu bizim diğer pazarlara girmemizi çok daha kolay hale getiriyor” ifadelerine yer verdi.

Tan kariyerinin başında ABD ve Güneydoğu Asya'daki şirketlere yatırım yapan bir risk sermayedarı (VC) olarak çalışıyordu. Tan risk sermayedarları için de güçlü bir merkez takımının her zaman önemli olduğunu belirtiyor.

Başarılı girişimci açıklamasında, “Eski bir VC olarak birçok şirket gördüm ve yatırım yapmadım. Bunun temel sebebi merkezde güçlü bir bireyin olması ve kurucu ortakların bulunmamasıydı. Benim için insanların birbirlerini desteklemesi ve bu sayede de birbirini tamamlaması çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Tan'a göre, bir girişimcinin kurucu bir ekip oluşturabilmesi, kendinin farkında olduğunun ve güçlü ve zayıf yönlerini anladığının iyi bir işaretidir. Bu aynı zamanda başka kimseleri de şirketin vizyonuna ikna etme yeteneklerini gösterir.

Girişim uzmanı, “Bir süre sonra bir şirket kurup kuramayacağınızı bileceksinizdir zira yolculuğa sizinle birlikte inanan daha fazla insan bulacaksınızdır. Her şeyden önce, şirketinizi büyütmek için sonraki 100, sonraki 1000 kişiyi bulmadan önce sizinle birlikte inanmaya hazır olan bir arkadaş grubunu bulmanız gerekir” açıklamasında bulundu.

Ödeme sistemlerinin geleceğindeki hacker tehdidi

 

Girişimciler ve küçük işletmeler için 5 kilit yatırım

 

Einstein'ın 5 uzaylının cesedini incelediği iddiası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)