BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma2020 ev almak için iyi bir yıl mı?----

2020 ev almak için iyi bir yıl mı?

2020 ev almak için iyi bir yıl mı?
06 Ocak 2020 - 14:17 www.finansgundem.com

Uzmanlar 2019 yılında mortgage faiz oranlarının yükselmesini beklerken düştü. 2020 konut piyasası ev alacaklar için olumlu bir yıl olacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2019 yılının ilk yarısında mortage faiz oranları yüksek kalması konut piyasası satışlarını azalttı. Yılın geri kalan kısmında faiz oranları düşerek son üç yılın en düşük seviyesini gördü. Uzmanlar yılın başı için olumlu ve iyimser seyir izlerken ve daha sonra bunları ılımlı olarak devam edeceği görüşünde. Faiz oranlarındaki düşüş ev satışlarını artırırken, inşaat sektörü arzını artırmaya devam edecek.

Uzmanlar mortgage Faiz oranlarının 2020’de % 4'ün altında kalacağını tahmin ettiklerini belirtti. ABD Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell enflasyonda sürekli bir artış olana kadar faizleri artırmayacakları sinyali verdi. FED mortgage piyasasındaki faiz olanlarını direk olarak belirmese de, bankalar üzerinde ciddi etkiye sahip.

ABD’de düşük gelirli vatandaşlar için mortgage kredileri veren Fannie Mae’nin uzmanlarına göre faizlerde 100 baz puanlık artış olması durumunda satışların duracağı görüşünde.  Fannie Mae baş ekonomisti Doug Duncan, merkez bankalarının küresel olarak faiz indirimine gittiklerini ve bu durumun devam edeceği görüşünde. Eger mortgage oranları düşük kalmaya devam ederse kiracılar için ciddi bir ev sahibi olma fırsatı sağlanacak.

ABD ve Çin arasındaki ticari gerginliğin artması durumunda enflasyon körüklenebilir, bu da FED'i 2019'da daha önce yapmaya çalıştığı gibi faiz oranlarını artırmaya itebilir.

Türkiye, Amerikan tarzı Mortgage şirketi kuruyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)