BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye, Amerikan tarzı Mortgage şirketi kuruyor----

Türkiye, Amerikan tarzı Mortgage şirketi kuruyor

Türkiye, Amerikan tarzı Mortgage şirketi kuruyor
26 Aralık 2019 - 10:30 www.finansgundem.com

Düşük gelirli vatandaşlar için Amerikan tarzı mortgege şirketi kuruluyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Türkiye’de düşük gelirli vatandaşlar için Morgege şirketi kuruluyor. Resmi Gazete ’de Birlesik Ipotek Finansmanı AŞ olarak geçen şirket %5 devlet desteğiyle kurulacak. Şirketin diğer ortakları henüz açıklanmadı.Bloomberg News’de yer alan habere göre, TEB yatırım uzmanı Övünç Gürsoy, şirketin uzun vadeli morgege kredileri için kurulduğunu düşündüklerini belirtti. Gürsoy’a göre uzun vadeli krediler bankaları desteklemek için olumlu bir gelişme.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, elde kalan yüksek konut stoku nedeniyle sıkıntıya giren inşaat ve finans sektörlerini rahatlatmak için bir süredir çalışma yürüttüğü bildiriliyordu.
Son raporlara göre İstanbul’da elde kalan konut stoku 300 bin civarındayken, Türkiye genelinde bu rakam 2 milyona varıyor.
Kurulacak olan ipotek finansmanı şirketinin de bu işlevi yerine getirmek için bir varlık havuzu oluşturarak, konut stoklarını bu havuz üzerinden menkul kıymetleştirip çeşitli kampanyalarla sermaye piyasasında tüketiciye sunması planlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)