Ana SayfaPara PiyasaÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı---

ÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı

8 / 10
ÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı
25 Eylül 2017 - 12:24 www.finansgundem.com

AK YATIRIM

54 ihraç gerçekleştirdi 

Ak Yatırım 2017 yılında toplam değeri 7,8 milyar TL’yi bulan 54 adet ihraca aracılık etti. Bu ihraçların yüzde 55’inin reel sektöre, yüzde 45’inin ise banka dışı finans kuruluşlarına ait olduğunu söyleyen Ak Yatırım Kurumsal Finansman’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kemal Atasoy, “Reel sektör ihraçlarında ortalama vade süresi yaklaşık iki yıl iken, banka dışı finans kuruluşlarında bu süre yedi ay. Iskontolu bono veya gösterge üzerine ek getirdi ihraçların yanı sıra son dönemlerde TRLIBOR veya TÜFE endeksi üzerine getirdi ihraçlar da ön plana çıkıyor” dedi. 

TL cinsi ÖST piyasasının 2001 yılından bu yana altı kat büyüdüğüne dikkat çeken Atasoy, ÖST’lerin başlıca alıcılarının, portföy yönetim şirketleri, bankalar, sandıklar, vakıflar ve sigorta şirketlerini de içeren kurumsal yatırımcılar ile birlikte gerçek kişiler ve payları giderek artan yabancı kurumsal yatırımcılar olduğu bilgisi veriyor. 2017 ikinci çeyrek itibarıyla ÖST’lerde toplam borç stoğunun 52.6 milyar TL’ye ulaştığını hatırlatan Atasoy, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Alıcı bazında borç stoğunun yüzde 52’lik bölümü fonlardan, yüzde 28’lik bölümü kurumsal yatırımcılardan ve yüzde 20’lik bölümü bireysel yatırımcılardan oluşuyor. Kurum olarak istikrarlı büyümenin devam etmesini ve ÖST’lere olan yatırımcı talebinin artmasını bekliyoruz. Ancak ÖST’lere yatırım yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok unsur var. Özellikle risk analizi, ek getiri ve kupon yapısı ile vade ve likidite burada büyük önem taşıyor. Vadeye bağlı olarak mevduat ürününe göre stopaj avantajı görülebilir. Görece yüksek getiri potansiyeli ve vade esnekliği ön plana çıkan diğer özellikler. Diğer taraftan ihraççı şirketin kredi riski ile borçlanma aracının likidite riski dikkat edilmesi gereken unsurlar. Bireysel yatırımcıların tüm bu unsurları göz önüne alması gerekiyor.”"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster