Ana SayfaPara PiyasaÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı---

ÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı

4 / 10
ÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı
25 Eylül 2017 - 12:24 www.finansgundem.com

KÜÇÜKLER BANKA ÖST'LERİNDE

Rakamlara bakıldığında ise genellikle küçük yatırımcıların bankaların çıkarttığı ÖST’lere, yani diğer adı ile banka finansman bonolarına yöneldiği görülüyor. Zaten uzmanlar da finansal okuryazarlığı olmayan küçük yatırımcıların getirisi biraz düşük olsa da riski çok daha düşük olan banka bonolarına yönelmesi gerektiği görüşünde. 

Bankalar ise bugün vadesi 30 ile 90 gün olan ÖST’leri ihraç ediyor. İhraç öncesi müşterilerine SMS veya mail üzerinden tanıtımlarını yaptıkları için de her geçen gün ÖST halka arzlarına katılımlar artıyor. Örneğin, sadece İş Yatırım tarafından ihraç edilen İş Bankası bonolarının her arzına ortalama 10 bin ila 11 bin arasında bireysel yatırımcı katılım gösteriyor. 

Bugün küçük yatırımcıların 10 bin TL’lik tasarrufu için bankalardan mevduatlarına yüzde 10 civarında faiz oranı alabildiğini hatırlatan İş Yatırım Kurumsal Finansman Borçlanma Araçları Müdürü Başak Selçuk, “Oysa ki bugünkü ÖST ihraçlarına baktığımızda örneğin 90 günlük bir ÖST’nin getirisi yüzde 11 hatta 11.5’lara ulaşıyor. Stopaj avantajını da eklediğimizde, hiç de fena bir getiri değil" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster