Ana SayfaRöportajlarÜnlü isimleri Türkiye’de Yaprak Özer konuşturuyor---

Ünlü isimleri Türkiye’de Yaprak Özer konuşturuyor

5 / 11
Ünlü isimleri Türkiye’de Yaprak Özer konuşturuyor
24 Ocak 2014 - 13:17 www.finansgundem.com

“60 BİN EURO’DAN 150 BİN EURO’YA KADAR ÜCRET İSTENİLİYOR”

-En pahalı konuşmacı kim?

Yaprak Özer: Ben en pahalısının kim olduğunu bilemem ama bizim portföyümüzün bir pahalılık derecesi var. Mesela herkesin bildiği Bill Clinton, Hillary Clinton, Tony Blair veya FED’den ayrılmış birisi; yalnızca konuşma ücreti değil pahalı olan, aslında bunların yan koşulları çok pahalı. Örnek, Bill Clinton kendi başına seyahat etmiyor. Edemez! Yola bir koruma ordusuyla çıkıyor, bir danışman grubu eşlik ediyor. Özel uçak veya özel uçağa yakın araçlar tercih ediliyor. Bulunduğu yerdeki koruma ve güvenlik konaklamaları vs. bunların hepsi aslında bütçenin içinde. Bizim konuşmacılarımızdan bu sene 2 tane Nobel Ekonomi Ödülü alan var. Zaten 3 tane veriliyor ve bizim için çok güzel bir şey.

Ekonomi Nobeli alan konuşmacılarımız, Prof. Paul Krugman (2009), prof. Robert Shiller (2013), Prof. Thomas J. Sargent (2013) ve Prof. Lars Peter Hansen (2013). Ama aralarında fark var. Yine bizdeki çok pahalı konuşmacılar Malcom Gladwell gibi kitapları hep bir numara giden insanlar. Ama bizdeki konuşmacılar gerçekten bazı başka konuşmacı ajanstakilere göre o kadar yüksek değiller. Ama Türkiye için çok yüksekler. Haklılar. Bizde böyle cirolar ve bütçeler yok. Onun için çok pahalı. Yani 60 bin euro da çok pahalı, 150 bin dolar ve euro da çok pahalı. Bakın bizim konuşmacılarımız gerçekten çok mütevaziler. Kendi başlarına gelirler, giderler.

Şöyle bir şey söyleyeyim, New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Prof. Nouriel Roubini buradayken bir sağlık problemi yaşamıştık kendisiyle ilgili ve son anda konuşmayı ertelemek zorunda kaldık. Verilmiş sözler vardı ama biz biraz daha öteledik. Şimdi profesyonellik bu; öyle ya da böyle biz bunu yerine getirmek zorundayız. İyileştiği an New York’tan bindi, geldi. Havaalanından helikopterle aldık ve konferansa gittik. Konuşmasını yaptıktan sonra sabaha karşı aynı şekilde ülkesine gönderdik. Yani bu insanlar yetişmek durumunda. Bunu Türkiye’deki konuşmacılarla kıyasladığımızda, bizim buradaki konuşmacılarımız daha da mütevazi. Ama onların hem ücretleri, hem kendileri ve de bu işi profesyonel değil de daha amatör ruhla yapıyor olmaları.  Ama zaman bulmak için çok cefakar olduklarını söyleyebilirim. Kimisine çok talep var, kimisine de yok. Yani bu işler böyle.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster