Ana SayfaRöportajlarÜnlü isimleri Türkiye’de Yaprak Özer konuşturuyor---

Ünlü isimleri Türkiye’de Yaprak Özer konuşturuyor

3 / 11
Ünlü isimleri Türkiye’de Yaprak Özer konuşturuyor
24 Ocak 2014 - 13:17 www.finansgundem.com

“DÖRT TANE NOBELLİ KONUŞMACIMIZ VAR”

-Konuşmacı Ajansını biraz açabilir misiniz?

Yaprak Özer: Konuşmacı Ajansı olarak yüz yüze platformda iletişim yapıyoruz. Konuşmacı deyince şunu anlamak lazım; söyleyeceği bir sözü, bilgisi olanın, belirli bir gruba yüz yüze anlık ortamda yaptığı bir iletişim. Karşı taraftaki de onun anlattığından aklında kalanları değerlendiriyor. Bizim 400’ün üzerinde konuşmacı portföyümüz var. Bunun 100’ü aşkını  ise Türk. Diğerleri yabancı. Yabancılar şöyle, biz bir Amerikan ajansını temsil ediyoruz Türkiye’de. Burada bizim temsil ettiğimiz grup da bizim gibi kurumsal çalışıyor. Daha ağırlıklı ekonomist, satış pazarlama, finans ve mikro, makro. Çok iyi konuşmacılarımız var. Şu anda Ekonomi Nobel’i almış 4 konuşmacı yanılmıyorsam bir tek bizde. Bunlar kitabı olan, sürekli kitap çalışması olan ve üretimi olan profesyonel konuşmacılar.

Bizim yerli konuşmacılar ise tabi ki profesyoneller ama konuşmacı olarak hepsi profesyonel değil. Daha amatör ruhla yapıyorlar. Bizde daha geç başlamış bir şey bu. Onun için biraz zor. Ama çok değerli konuşmacılarımız var. Biz de dışarıdaki ajans gibi ağırlıklı kurumların ihtiyaçları olan şeyleri yapıyoruz. Onlar da genelde, “Yarın ne olacak, piyasalar ne olacak, dolar fırladığında ne olacak?” diye merak ediyorlar. Açıkçası hedef kitle “Ben şirketimi nasıl yüzdüreceğim” konusuna odaklı. Ondan sonra “Ben bu yıl hangi alanlara girmeliyim? Yatırımlarımı nerelere yapmalıyım? Ekibimi nasıl beslemeliyim?” ve en popüleri inovasyon konusunda konuşmacı istiyorlar.

 Teknolojik konuşmacılarımız var ve çok ilgi çekiyorlar. Şirketler bu konularla ilgili kendilerine yol gösterecek, deneyimlerini paylaşacak insanların fikirlerini istiyorlar. Aslında özünde konuşmacı budur.  Yığınlara hitap etmek ki hala bu devam ediyor ama şimdi daha lokal olmaya başladı. Mesela, yönetim kurullarına, icra kurullarına vs. Yani daha spesifik noktalarda daha küçük gruplar oluyor.
Şu anda bütün dünya ekonomi konuşuyor, teknoloji konuşuyor, inovasyon konuşuyor, girişimcilik konuşuyor ve sürdürülebilirlik konuşuyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster