Ana SayfaPara PiyasaTürk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler---

Türk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler

6 / 9
Türk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler
12 Ekim 2015 - 14:59 www.finansgundem.com

TL'YE DESTEK

Yılmaz'a göre, şimdilik oluşan iyimser hava TL varlıklarını destek­lemeye devam edebilir. Bu da hem euro/TL, hem de dolar/TL tarafın­da yeni dip arayışlarına neden olacak. Buna rağmen kısa ve orta vade için net bir resim çizmenin mümkün olmadığı bir dönem yaşandığını vurgulayan Tuna Yılmaz, "Kısa vadede dolar tarafında 2.90-2.92 TL aralığı oldukça önemli. Alım için uygun seviyeler olabilir ancak kısa vadeli değerlendirmek lazım. Çünkü kurda gevşemeler söz konusu olsa da sınırlı kal­ma ihtimali daha yüksek. Hem euro hem dolar tarafında düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Seçimlerden sonra hü­kümet kurulması durumunda ise fiyatlamalar 2.80 -2.82 TL bandına çekilebilir. Ancak kurdaki orta vadede yaşanacak geri çekilmeler sı­nırlı kalır.

Euro içinse olumlu havanın devamı halinde fiyatın 3.00-3.10 TL aralığına çekilmesi orta vadede mümkün. Olumsuz senaryo euroyu 3.50'ye çekebilir.

Orta vadede alım için uygun gördüğüm seviyeler 3.00 ci­varı olabilir. Kısa vadede alım yapmayı düşünen yatırımcılar ise 3.10-3.15 TL aralığını takip etmeli" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster