Ana SayfaPara PiyasaTürk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler---

Türk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler

5 / 9
Türk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler
12 Ekim 2015 - 14:59 www.finansgundem.com

YENİ HÜKÜMET FİYATLANIYOR

Destek Menkul Değerler Genel Müdürü Tuna Yılmaz'a göre piya­salar şimdiden seçim sonrası bir hükümetin kurulacağına yönelik bek­lentiyi fiyatladı. TL'nin özellikle son bir haftada yeniden değerlenme­ye başlamasında yurtiçi ve yurtdışındaki birçok beklenti ve gelişmenin etkili olduğunu vurgulayan Tuna Yılmaz, şunla­rı belirtiyor:

"Sadece TL değil gelişmekte olan bir­çok para birimi de dolara karşı bu hafta değer kazandı. Bunda en önemli ne­den hiç kuşkusuz son gelen ABD ta­rım dışı istihdam verisindeki zayıflık. Aynı zamanda Çin piyasasındaki hare­ketliliğin nötr olması ve içeride yaşanan tansiyonun nispeten düşmesi, di­ğer olumlu gelişmeler­di. Veri sonrası küresel sermaye gelişmekte olan ülkelere akarken yurtiçinde piyasalar üzerinde olumlu bir hava yarattı, içeride faizlerdeki gerileme ve siyasi tansiyonun nispeten azalması da etkiyi artırdı. Ayrıca kurdaki geri çekilmeye baktığımız za­man, erken seçim öncesi hükümet kurulma olasılığının da fiyatlamaların içinde olduğunu düşünüyorum."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster