Ana SayfaPara PiyasaTürk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler---

Türk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler

4 / 9
Türk lirası için uzmanlardan yeni beklentiler
12 Ekim 2015 - 14:59 www.finansgundem.com

ŞİMDİ NE OLACAK?

Evet gelelim kritik soruya... TL'deki bu değerlenme sürecek mi? Öncelikle söyleyelim ki haberimize katılan aracı kurum ve portföy yö­netim şirketlerinin yöneticilerine göre bu hareket biraz daha devam edecek... Ancak fiyatlarda büyük oynamalar olmayacak. Piyasadaki genel beklentiye göreyse; kısa vadede euronun 3.10 TL, doların ise 2.80 TL'nin altına inmesi zor ancak imkansız değil… Çünkü beklenti­ler olumlu olsa bile Türkiye'nin önünde hala 1 Kasım'daki erken ge­nel seçim var.

İşte pozitif algılanan ancak bazı belirsizliklerin de yaşandığı bu dö­nemde TL'deki değerlenmenin sürüp sürmeyeceğini uzmanlara sor­duk... İşte yanıtları...

Invest AZ Menkul Değerler Genel Müdürü Dr. Hakan Avdan'a göre yaklaşık bir haftadır TL'nin değer kazanma­sında yurtdışında FED'in faiz artırma kararını öteleme­si ve bu kararın 2016'ya kalabileceği yönünde artan beklentiler etkili oldu. T.C. Merkez Bankası'nın ise bu ortamda piyasaya döviz satarak kurları baskı altında tuttuğunu düşünen Avdan, yakın vadede kurların seyri­ne ilişkin şu tahminde bulunuyor: "TL karşısında euroda 3.30 seviyesi önemli, eğer bu­nun altına inerse 3.15'e kadar geri gelebilir. Dolarda ise önemli destek seviyeleri 2.90 ve 2.81. Kısa vadede biraz daha gerileme olsa bile ben kurların bu seviyelerin altına geleceğini düşünmüyorum; çünkü FED büyük ihtimalle bu yıl, muhtemelen aralık ayında faiz artırımına gidecek. Bunun dışında, 1 Kasım'da yeni bir seçim yaşayacağız. Hem FED hem de seçim sonuçları döviz kurla­rına yön verecek."

Avdan, kurların mevcut seviyelerini ise yatırımcılar açısından "kısa vadeli alım" fırsatı olarak görüyor. Kurlarda biraz daha gevşeme yaşa­nırsa tekrar alım yapılabileceğini belirten Avdan, "Tabii, burada FED'in faiz kararı ve ülkemizde yaşanacak seçimler belirleyici olacak. O zamana kadar kurlarda kalıcı düşüş beklemiyorum" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster