Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

3 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

GENEL SEÇİMİN ETKİLERİ

1 Kasım genel seçiminde, 7 Ha­ziran genel seçimine benzer bir siya­si tablonun ortaya çıkmasını bekle­yen Prim Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kertmen, "Sonuç çok farklı olmaz ama partiler arasında yüzde 1-2 oranında kayma olabilir. AKP'nin tek başına iktidar olması, çok düşük oranlarla olabilir. Beklen­tim büyük koalisyon hükümetinin kurulması yönünde" diyor. Böyle bir tabloda ciddi bir yukarı hareket bek­lediğini kaydeden Kertmen, fiyatların oldukça cazip seviyede olduğu­nu ancak yatırımcının önünü görme­diği için risk almaktan çekindiğini an­latıyor.

Yapı Kredi Yatırım Genel Müdü­rü Gülsevin Yılmaz, 1 Kasım seçimin­de haziran ayındaki seçime benzer bir tablo beklendiğini hatırlatıyor ve "Koalisyon ihtimali ilk etapta piyasa­ları rahatsız edebilir fakat zaman için­de koalisyon hükümetinin tek parti hükümetine nazaran daha olumlu al­gılanabileceğini düşünüyoruz" diyor.

ALB Forex Genel Müdürü Tuncay Karahan, Mevcut tabloda 7 Haziran seçim sonuçlarından çok da farklı bir sonuç beklemiyor ve halihazırda pi­yasaların gündemine düşen anket so­nuçlarının da aynı tabloya işaret et­tiğini söylüyor. Karahan, "Kasım se­çimi sonrasında da, haziran seçimi sonrasında takip edilen takvim işle­yecek. Piyasaların koalisyon görüş­melerini izleyeceği görüşündeyiz" diye konuşuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster