Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

2 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

GÜNDEM ÇOK YOĞUN

Öncelikle şunu belirtelim, piyasa­nın gündemi çok yoğun. Birçok olumsuzluk fiyatlara girmiş olmasına rağmen, piyasaların en temel iki so­runu hala üzerinden kalkmış değil. Bunlardan birincisi global tarafta FED'in faiz artırımı sürecine yönelik takvim belirsizliği, ikincisi de iç taraf­taki siyasi belirsizlik. Çin'in büyüme, PMI gibi verilerine bağlı olarak ata­bileceği yeni devalüasyon hamleleri de yakından takip edilmeye devam edecek. Yine Çin'e bağlı olarak em­tia fiyatlarındaki düşüş önem kazanı­yor. Bunun yanında TCMB'nin faiz politikası, kredi derecelendirme ku­ruluşlarının Türkiye'nin kredi notuna yönelik açıklamaları, piyasalar ta­rafında takip edilecek konuların ba­şında geliyor. Jeopolitik riskler ve te­rör riski de gündemde kalmayı sür­dürüyor.

Piyasaların önündeki en öncelik­li konu 1 Kasım genel seçimi. Seçim­de genel beklenti, radikal bir değişik­liğin olmayacağı yönünde. Ancak bu kez icraat hükümeti kurulacağı kanı­sının yaygın olduğunu söyleyen Ge­dik Portföy Genel Müdürü Halim Çun, bu yöndeki iyimserliğin ekim ayı içinde fiyatlanabileceğini kayde­diyor. Çun, olağanüstü bir gelişme ol­mazsa, dolar ve faizde aşırı bir yük­seliş beklemiyor. Çun, "Riskler piya­salar tarafında önemli ölçüde Ayadan­dı. Aşırı iyimser veya kötümser senar­yolar ve fiyatlamalar için seçim so­nuçlarını görmemiz gerekiyor" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster