Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

4 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

FED BEKLENTİLERİ

Piyasalar açısından uluslararası ta­rafta en önemli gündem başlığı, FED'in 28 Ekim ve 16 Aralıktaki toplantıları. FED'in eylül toplantısında, küresel piyasalarda durgunluk ve deflasyon rüzgarları eserken faiz ar­tırma konusunda temkinli olduğu, fa­izde sert bir hamleden kaçınma ihti­malinin yüksek olduğu görüldü. Son durum itibariyle FED'in faiz artırımı­na 'ne zaman' başlayacağından ziya­de 'nasıl devam edecek' sorusunun yanıtının daha önemli olduğunu söy­leyen Gedik Portföy Genel Müdürü Halim Çun, "Bana göre bu yıl zayıf ihtimal olmakla birlikte, başlasa da fa­iz artırımı düşük oranlı ve aralıklı ola­cak. Bunun küresel ekonomiler üze­rinde sert etkileri olmaz. Tam aksine, FED yol haritasını belirginleştirir ise bu küresel piyasaları ciddi olumlu et­kileyebilir" diyor. Piyasaların genel olarak 10-15 baz puanlık bir faiz ar­tırımını fiyatladığını söyleyen Tuncay Karahan ise aralık ayında 25 baz pu­an ve üzeri bir faiz artırımının piya­salara sert etkisinin olacağını ifade ediyor.

Sonuçta piyasalardaki genel ka­nı faiz artışının 2015'te yapılması ha­linde çok düşük olacağı, sonrasında ise yapılan artışın uzun süreliğine ABD ekonomisi üstünde yaratacağı etkilerin bekleneceği şeklinde. Diğer taraftan da başta Çin olmak üzere di­ğer dünya ülkelerindeki ekonomik gelişmelerin yakından takip edilece­ği bir noktadayız.

Faiz artışının 20l6'ya ötelenmesi de önemli bir kitle tarafından bekle­niyor. Bu ihtimalin gerçekleşmesi du­rumunda piyasalardaki stresli orta­mın devam edeceğini söyleyen Des­tek Menkul Genel Müdürü Tuna Yıl­maz, "Tek olumlu yönü, giderek fa­iz artışı ihtimali fiyatlamayı da yapacaktır" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster