Ana SayfaPara PiyasaSeçim öncesi piyasa hesapları!---

Seçim öncesi piyasa hesapları!

8 / 12
Seçim öncesi piyasa hesapları!
06 Ekim 2015 - 09:20 www.finansgundem.com

DÖVİZDE SEÇİM ETKİSİ

Döviz tarafına bakıldığında önce­likli konular, yine FED, seçim takvi­mi ve not konusu. Belirsizlik piyasa­ların seyrinde etkili olacağından, do­lar/TL cephesinde hareketliliğin de sürmesi bekleniyor.

1 Kasım seçimi sonrasında hazi­ran ayında yapılan seçimdeki tablo­nun ortaya çıkması durumunda ye­niden belirsizlik ortamı ile karşı kar­şıya kalacağız. ALB Forex Genel Müdürü Tuncay Karahan, "Piyasalar koalisyon görüşmelerini takip eder­ken kurda gevşemeler görülebilir.

Söz konusu görüşmelerden çıkacak mesajlar kurların seyrinde belirleyi­ci olacak" diye konuşuyor.

1 Kasım seçiminde AKP-CHP koalisyonu bekleyen AZNotus Genel Müdürü Murat Sağman, 4 Aralık'ta-ki Moody's toplantısı öncesi koalis­yon görüşmelerinin tamamlanacağı kanaatinde. Bu nedenle de önümüz­deki süreçte düzeltme niteliğinde, geçici, olumlu bir eğilim bekliyor. Ekim ortasından itibaren seçimin fiyatlanacağını söyleyen Sağman, anketlere göre çok kuvvetli olmasa da ihtimaller dahilinde ve fiyatlamalarda neredeyse hiç yer tutmuyor. Dahası, koalisyon senaryosu piyasa­larca 7 Haziran öncesine göre daha olumlu karşılanıyor. Bu senaryo ile döviz sepeti 3-3,05 seviyelerine ka­dar gevşeyebilir. Dolar/TL de 2,85-2,90'a kadar bir iyileşme gösterebi­lir. Gösterge faizi de yüzde 10,5-11 arasına gelebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster