Ana SayfaEmlak“Saadet zincirine dikkat”---

“Saadet zincirine dikkat”

3 / 6
“Saadet zincirine dikkat”
04 Mart 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

Bu işte çok para var gibi görünüyor. Her gün gündeme çok sayıda inşaat şirketi ve yeni bir proje geliyor!..
Bu projeye başladığınız ve bitirdiğiniz noktada, finansal giderleri düştüğünüzde çok büyük kazançlar yok aslında. Bu işte en büyük kar arsa rantında. 2006’dan sonra arazi fiyatları aldı başını gitti. İstanbul’un en çeper noktasında bile insanlar arsalarına yüzde 40 istiyor.
Bazı şirketlerin sıkıntıda olduğunu, hatta bazılarının iflas ettiklerini duyuyoruz. Sizce sorun ne?
Bir projenin kendi maliyet ve satış dinamikleri ile yürümesi lazım. Projelerin başka projelerle finanse edilerek saadet zincirine dönüşmemesi lazım. Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ve ucuz konut üreten bazı firmaların, bu projeleri nasıl bitireceği hep merak konusu oldu. Esenyurt’ta imarla ilgili sorunlar da inşaat firmalarını zora soktu. Bu maliyetlerle ucuza konut satmak, sistem açısından doğru değil. İki üç yıllık geçmişi olan firmalar büyük projelere girmemeliler. Bir tane konutun tapusunu dağıtmak bile ciddi bir organizasyon gerektiriyor. Ama asıl iş konut alıcısına düşüyor. Alıcı daha ciddi araştırma yapmalı. Firmaların derinliğine bakmalı. Ünlü bir sanatçı ile reklam filmi çekmek o firmanın derin olduğunu göstermez.
2012 sizin açınızdan nasıl geçti?
Geçtiğimiz yıl sattığımız konutları teslim etme yılımız oldu. 2013’te de Exen, Adapark ve Metrogarden projelerinin son etaplarını sahiplerine teslim etmiş olacağız. Aynı dönemde Hayat Kimya ve Kağıthane’de Axis AVM’yi inşa ettik.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster