Ana SayfaEmlak“Saadet zincirine dikkat”---

“Saadet zincirine dikkat”

2 / 6
“Saadet zincirine dikkat”
04 Mart 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

Asıl mesleğiniz mimarlık…Peki, inşaatçılığa nasıl başladınız?
1992 yılında daha okulu bitirmeden şirketimi kurdum. Adını da Taha İnşaat koydum. Aslında ben hem alaylı hem de mektepliyim. Babamın Taksim Talimhane’de oto yedek parça dükkanı vardı. Daha sonra inşaat mühendisi olan amcamla kardeşleri Elmaslar İnşaat’ı kurdu. Babamın şirkette dörtte bir payı vardı. 1975-89 yılları arasında İstanbul’un çeşitli semtlerinde inşaatlar yaptılar. Ortaokul ve lisede okurken ben de inşaatlarda çalıştım.
Şirketi ne zaman kurdunuz?
1992 yılında Taha İnşaat’ı kurduğumuzda henüz diplomamı almamıştım. Askerlikten dolayı tek ders bırakmıştım. Proje ve dekorasyon işleri yapmaya çalışıyordum. Görüşmeye gittiğim her yerde mimarım diyordum. Sonra da durumdan rahatsız oldum. Aynı yıl o tek dersi de verip mezun oldum ve diplomamı aldım.
Daha sonra şirketin ismini mi değiştirdiniz?
Hayır, şirketin ismini değiştirmedik. 1997 yılında 15 ortaklı, sermayesi daha büyük ve güçlü bir şirket kurmak istedim. İş dünyasındaki arkadaşlarımla Sur Yapı’yı kurduk. Bir süre iki şirket de ayrı ayrı faaliyetine devam etti. Daha sonra Taha İnşaat ile Sur Yapı’yı birleştirdik.
Sur ismini nereden esinlendiniz?
Yıllara meydan okuyan dayanıklılığı ve gücü temsil ettiği için “sur” ismini tercih ettik. Sonuna inşaat yerine yapı kelimesini koymayı seçtik. Türkiye’de bizden sonra 45 tane daha Sur Yapı şirketi kuruldu.
Bugüne kadar kaç proje gerçekleştirdiniz?
20 yılda 120’ye yakın irili ufaklı konut, ofis ve endüstriyel bina projesi yaptık. 2003’ten bu yana da markalı konutlar üretiyoruz. Tek partili iktidarın getirdiği avantajlar ve faizlerin düşmesi ile birlikte 2004-06 yılları arası dönemi en iyi değerlendiren firmalardan biriyiz. O yıllarda geliştirdiğimiz Greenium, Villa Sera, Dora Park ve Selvice Evler projeleri, bizim için çok önemli bir sermaye birikimi sağladı. Piyasanın uyuma dönemini çok iyi değerlendirdik.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster