BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakECB: Ticari gayrimenkuller finansal sistemin zayıf halkası----

ECB: Ticari gayrimenkuller finansal sistemin zayıf halkası

ECB: Ticari gayrimenkuller finansal sistemin zayıf halkası
16 Mayıs 2024 - 11:11 www.finansgundem.com

ECB, "Pandemi sonrası bazı ticari gayrimenkul varlıklarına yönelik yapısal olarak daha düşük talep göz önüne alındığında fiyatlar daha da düşebilir. Ofis piyasası için görünüm özellikle kasvetli" dedi

Avrupa Merkez Bankası, ticari gayrimenkullerin Euro Bölgesi'nin finansal sisteminin zayıf halkası haline geldiğini ve bu alandaki kayıpları bankaları, sigortacıları ve fonları tehdit ettiğini bildirdi.

ECB bugün yayınladığı Finansal İstikrar İncelemesinde (FSR), ticari gayrimenkul şirketlerinin sorunlarının kredilerde artan temerrüt oranları ve yatırımlarda ortaya çıkan zararlar şeklinde destekçilerine de yayılmaya başladığını belirtti.

ECB, "Pandemi sonrası bazı ticari gayrimenkul varlıklarına yönelik yapısal olarak daha düşük talep göz önüne alındığında fiyatlar daha da düşebilir. Ofis piyasası için görünüm özellikle kasvetli" dedi.

Euro bölgesindeki büyük emlak şirketlerinin yaklaşık yarısının zarar ettiğini ve kazançlarından faiz ödemesi yapma kabiliyetlerinin önemli ölçüde azaldığına işaret eden ECB, "bir avuç bankanın" özellikle Birleşik Krallık'ta "Ticari gayrimenkul portföylerinde önemli bir bozulma" yaşadığını söyledi..

ECB, düşen emlak değerlerinin bankaları karşılıkları artırmaya zorlayabileceğini ve "bazı durumlarda sermaye erozyonuna yol açabileceğini" ekledi.

ECB üyelerinden faiz indirimi sinyalleri

 

ECB Faiz indirimi için Haziran'ı işaret etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)