Ana SayfaPara PiyasaPortföylerin ne kadarı döviz olmalı?---

Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?

7 / 9
Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?
28 Temmuz 2015 - 08:43 www.finansgundem.com

"TL DEĞER KAYBEDECEK"

Finansbank Ekonomisti Gökçe Çelik, euro/dolar paritesinin önümüzdeki dö­nemde aşağı yönlü seyretmesini bekliyor. Avrupa Birliği ile ön anlaşma yapan Yuna­nistan'ın şimdilik eurodan çıkma ihtimali­nin azaldığını öne süren Çelik, "Ancak eu­ro/dolar kurundaki asıl trend belirleyicinin FED ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikalarındaki farklılaşma olduğunu düşünüyoruz. Bu arada FED, 2006'dan bu yana ilk kez faiz artırarak yo­luna devam edecek. ECB ise başlattığı tahvil alım programını en azından Eylül 2016'ya kadar sürdürecek. Bu farklılaş­maların sonucu olarak euro/dolar kuru­nun önümüzdeki dönemde aşağı yönlü seyretmesini bekliyoruz" diyor.

Çelik, Türkiye'nin ise tamamen koalis­yon görüşmeleri ve son olarak art arda ya­şanan terör olaylarına kilitlendiğini hatır­latıyor. Koalisyon görüşmeleri başlamasına rağmen halen erken seçim ihtimalinin masada olduğunu söyle­yen Çelik, döviz piyasasına ilişkin kısa vadeli beklentilerini ise şöyle özetliyor:

"Erken seçim ihtimalinin gündemde olması TL cinsi varlıklar için risk unsuru olmaya devam ediyor. Ayrıca yaz aylarında gıda fiyatlarındaki olumlu seyirle yıllık enflasyon gerileyecek olsa da yılsonuna doğru enflasyonun tekrar yükseleceğini düşünüyoruz. Siyasal belirsizliğin yanı sıra, enflasyon görünümünü ve jeopolitik riskleri dikkate aldığımızda, önümüzdeki dönemde TL'nin döviz sepeti, dolar ve euro karşısında zayıflayacağını düşünüyoruz. Parite beklentimize bağlı olarak TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı euro karşısındaki kayıptan daha fazla olacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster